Kosova dhe Shqipëria në koalicion me SHBA kundër ISIS


isis global-1411560469

Departamenti amerikan i Shtetit e ka listuar Kosovën si një nga vendet të cilat janë pjesë e koalicionit kundër Shtetit Islamik.

Në një shënim për media të publikuar nga Departamenti amerikan i Shtetit, Kosova, Shqipëria por edhe Serbia janë të shënuara sipas rendit alfabetik krahas dhjetëra shteteve dhe aleancës veri-atlantike, NATO si pjesë e koalicionit kundër brutalitetit të Shtetit Islamik.

56 shtete dhe NATO e kanë për qëllim që:


1) T’i ofrojnë partnerëve irakian përkrahje ushtarake,
2) Të ndalojnë luftëtarët e huaj
3) Të luftohen financat dhe fondet e ISIS-it
4) Adresimi i krizës humanitare dhe
5) Demilitarizimi i ideologjisë së ISIS-it.

Ky dokument vlerëson se dhjetëra shtete tashmë kanë kontribuar në përpjekjet ushtarake, duke ofruar armatim, pajisje, trajnim apo këshillimi.

Shtetet e Evropës dhe Lindjes së Mesme kanë ofruar edhe përkrahje në sulmet ajrore kundër caqeve të Shtetit Islamik.

Dokumenti, në pjesën e titulluar “Jo vetëm një përpjekje ushtarake”, më tej vlerëson se kontributi ndërkombëtar ku përfshihet edhe shteti i Kosovës, megjithatë nuk janë dhe nuk duhet të jetë vetëm në aspektin ushtarak.

“Përkundrazi, përpjekja për të degraduar dhe përfundimisht shkatërruar ISIS kërkon rritjen e përpjekjeve në linja të shumëfishta”, vlerësohet në këtë dokument.

Arrestimi i dhjetëra personave dhe imamëve që dyshohen se kanë luftuar apo kanë nxitur të rinjtë të luftojnë përkrahë kësaj organizate terroriste, konsiderohet si përpjekja kosovare në luftën kundër Shtetit Islamik..
Kosova dhe Shqipëria në koalicion me SHBA kundër ISIS Kosova dhe Shqipëria në koalicion me SHBA kundër ISIS Reviewed by Marion Mardodaj on 9/24/2014 07:33:00 PM Rating: 5

Powered by Blogger.