Veçoritë, Simbolet dhe Kuptimet e shenjës së Binjakëve

shenja e binjakëve

 Në mitologjinë e lashtë greke, sundimtari i Binjakëve - Merkuri, ishte lajmëtari i perëndive që shkonte përtej qiellit duke dhënë lajme - gjë që mund të shpjegojnë pse ata të lindur nën shenjën e Binjakëve janë gjithmonë në lëvizje; etje për njohuri dhe përvoja të reja. Tepër kuriozë dhe nganjëherë edhe të djallëzuar, Binjakët janë shpirtra shumëfytyrësh që shijojnë të dinë nga pak nga çdo gjë, por përgjithësisht jo shumë për një temë të caktuar. Shumëllojshmëri është aroma e jetës së tyre!

Në astrologji Binjakët kanë fituar reputacionin e të qënit folës të pandërprerë të zodiakut. Ata Binjakë që nuk kanë 'dhuratën e llafeve' janë zakonisht shkrimtarë të talentuar ose kanë një interes të veçantë në gjuhë të huaja. Në dashuri kërkojnë një partner që mund të vazhdojë me ta mentalisht dhe fizikisht. Dhe, për të cituar Oscar Wilde, "ka një gjë më të keqe se sa kur njerëzit flasin për ju, kjo është që njerëzit nuk flasin për ju". Nëse Binjakët u pëlqen apo jo binjakëve, njerëzit zakonisht "flasin për ta". Së bashku me Akrepin dhe Virgjëreshën, janë shenja që diskutohen shpesh, dghe nganjëherë demoralizohen nga shenjat e tjera të zodiakut. Ndonjëherë kjo është një formë delikate e xhelozisë nga të tjerët, sepse Binjakët bëjnë jetë shumë të veçantë dhe të pazakonshme. Personaliteti i Binjakëzuar mund të duket misterioz ose i shkëputur nga të tjerët dhe për këtë arsye shpesh keqkuptohet dhe nuk vlerësohet për talentet që i ofrojnë botës.

Një tjetër arsye që Binjakët ngjallin aq shumë interes është që shumë të lindur nën këtë shenjë janë shumëdimensionalisht të talentuar. Në çështjet e parasë, disa Binjakë janë shumë të aftë dhe të shpejtë për ta bërë atë ... duke e shpenzuar shpejt gjithashtu. Shumë Binjakë janë të përfshirë në financat ndërkombëtare. Ata e duan aventurën dhe luajnë lojëra me njerëz të ndryshëm. Binjakët mund të jenë shumë të rastësishëm edhe për çështjet e tyre financiare, pasi shumë prej tyre përfundojnë në gjykatat e divorcit, kryesisht për shkak se partnerët e tyre janë lodhur duke jetuar në skaje financiare.


Zgjidh shenjën Tënde të Horoskopit

Dashi - Demi - Binjakët - Gaforrja - Luani - Virgjëresha - Peshorja - Akrepi - Shigjetari - Bricjapi - Ujori - Peshqit


Previous Post Next Post