Karakteristikat, Simbolet dhe Kuptimet e Shenjës së Bricjapit

shenja e bricjapit

 Bricjapi konsiderohet si maja e zodiakut, por edhe i qetë, i jetës dhe i arritjeve në biznes. Por, ekzistojnë dy lloje të ndryshme të Bricjapit.

I pari përfaqësohet nga dhia e malit, gjithmonë në ngjitje lartë dhe më lartë; kurrë nuk pushojnë derisa të arrijnë në majë. E dyta është dhia e kopshtit, me frymë aventuriere ose ambicie të vogël - e lumtur që mbetet brenda një fushe të vogël, duke refuzuar të lëvizë nëse nuk nxitet. Secili lloj i Bricjapi, megjithatë, është i durueshëm dhe këmbëngulës. Zakonisht i arrijnë qëllimet e tyre sepse e dinë se udhëtimi më i gjatë fillon me një hap të vetëm dhe se hapi i parë është gjithmonë më i vështiri.

Një gjë që Bricjapi duhet gjithmonë të përpiqet të bëjë është ekujlibri i punës dhe kohës së lirë; përndryshe mund të bëhen shumë të njëanshme dhe puna mund të zëvendësojë përmbushjen e vërtetë personale emocionale. Vazhdimisht ngjitje në malin e përjetshëm të suksesit, Bricjapët ngrihen në rastet kur përballen me një detyrë të re apo afat kohor. Edhe nëse diçka vjen në një ndalesë të rëndë, ambicia e tyre për të arritur fundin i mban në lëvizje përgjithmonë për lart (të nxitur nga ndikimi i rreptë i planetit Saturn). Megjithëse konservatorë1 dhe të kujdesshëm, Dhitë janë të gatshëm të provojnë qasje të pazakonta në rrugën e tyre drejt suksesit në biznes apo në dashuri. Romantikisht, dëshirojnë një marrëdhënie të përhershme me dikë që do t'u japë dashurinë që dëshirojnë (dhe shpesh neglizhojnë të japin vetë dashuri!)

Sundimi i Saturnit - planeti që përfaqëson përgjegjësinë, strukturën dhe punën e rëndë - siguron që Bricjapët në shprehjen e tyre më të sinqertë, të jenë ambicioze, praktike dhe organizatorë të shkëlqyeshëm. Megjithëse shumë Bricjapë janë punëtorë të pakufizuar, kjo nuk do t'i bëjë ata të shurdhër apo të zymtë! Kanë një sens humori, i cili duket se shpërthen në momentet më të papritura. Forca e tyre motivuese në jetë është suksesi, paraja, statusi, autoriteti dhe - edhe pse shumë nuk mund ta pranojnë këtë - dashuria. Nga natyra Bricjapët janë të kujdesshëm kur hyjnë në një marrëdhënie të re dashurie, por sapo të ndihen 'të sigurt' me partnerin e tyre, aparenca e tyre e jashtme e ftohtë shkrihet krejtësisht për të zbuluar një zemër të ndjeshme dhe besnike. Si një mik, mund të mbështeteni tek Bricjapi pasi do keni  me vete"shpatullat më dashamirëse" të zodiakut.


Zgjidh shenjën Tënde të Horoskopit

Dashi - Demi - Binjakët - Gaforrja - Luani - Virgjëresha - Peshorja - Akrepi - Shigjetari - Bricjapi - Ujori - Peshqit


Previous Post Next Post