Ushtarët e Mlladiç mohojnë masakrat

aa.jpg
Ushtarë dhe komandantë që luftuan krah për krah me Ratko Mlladiç kanë mbrojtur kreun e ushtrisë serbe të Bosnjes, Mlladiç përballë akuzave për krime lufte që Tribunali i Hagës ka ngritur për të.

Ish-komandanti Zoran Kovaçeviç tha se nuk ka patur fare keqtrajtim ndaj boshnjakëve gjatë ndërhyrjes në Srebrenicë, raporton BIRN.

“Unë isha një zyrtar i ndershëm dhe asnjëri nga brigade ime nuk ka marrë pjesë në ndarjen e burrave nga grate apo evakuimin e civilëve, përveç Momir Nikoliçit,” tha Kovaceviç.

Polici serb i Bosnjes, Nenad Deronjiç që gjithashtu dëshmoi në gjyq, u shpreh se nuk kishte parë aspak vrasje të civilëve në Bosnje.

Ratko Mlladiç akuzohet për terrorizim të popullatës së Sarajavës, genocidin në Srebrenicë, përndjekjen e myslimanëve në Bosnje dhe në Kroaci në gjithsej 7 komuna, si dhe marrjen peng të paqeruajtësve të OKB-së.
Ushtarët e Mlladiç mohojnë masakrat Ushtarët e Mlladiç mohojnë masakrat Reviewed by Marion Mardodaj on 7/25/2014 08:28:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.