Veçoritë, Simbolet dhe Kuptimet e shenjës së Demit


  Nën pamjen e tyre të freskët, të qetë dhe të mbledhur, Demat ndryshojnë shumë nga të gjitha shenjat e tjera të zodiakut. Arrijnë të qëndrojnë larg nga turma, edhe pse kanë një reputacion të fituar për të qenë socialë apo të shoqërueshëm. Ata do t'i lejojnë të tjerët të afrohen, por vetëm aq afër sa dëshirojnë vetë. Disa thonë se duke u përpjekur për të bindur një Dem, nëse ata nuk duan të dëgjojnë, është mjaft e ngjashme sikur po flisni me një pemë, ata thjesht nuk do të lëvizin. Dhe, nuk ka gjë të tillë si një libër të hapur për Demat. Ndjenjat, frikët dhe dëshirat e tyre shpesh janë shumë më të thella se çdokush përreth tyre do mendonte. 

Ashtu si flutura që zgjedh të mbetet e fshehur në fshikëz deri sa të jetë gati dhe e gatshme të dalë, kështu fryma e vërtetë e Demi9t mbetet e fshehur pas një rimeso të aktiviteteve të përditshme. Kjo është arsyeja pse Demi nganjëherë konsiderohet si snob, i tërhequr, i mërzitshëm, apo edhe i ndyrë.

E vërteta është se kur Demat arrijnë të operojnë në mënyrë adekuate në formën e tyre të pilotit automatik, mund të lëvizin nga bota rreth tyre në mënyrë shumë efikase. Dhe kur ndalojnë, po mbledhin rezervat e tyre të brendshme për t'u marrë me presionet e jashtme. Kjo shenjë është gjithashtu shumë e lidhur ngushtë me 'të dnjerit mirë'. Shumica e Demave pëlqejnë rehatinë e tyre dhe urrejnë ndryshimin, sepse kjo gjë i merr ato nga gjendja e tyre automatike pilote për t'u ndarë nga bota rreth tyre.

Për shkak se ata urrejnë që të vihen në rrezik të çdo lloji, kjo është shenja që përpiqet ta krijojë të nesërmen apo të ardhmen më përpara, në vend që t'ja lërë atë fatit. Në dashuri, Demët konsiderohen si qenie jashtëzakonisht sensuale. Si shenjë e tokës, ata merren mirë me shqisat personale fizike dhe rrjedhimisht të gjitha kënaqësitë që lidhen me to, si prekjen, erën dhe shijen, të cilat japin një kënaqësi të veçantë për ta. Shpesh janë dashuruesit e kafshëve, Demat janë të lidhur ngushtë me të gjitha gjërat e tokës dhe natyrës.


Zgjidh shenjën Tënde të Horoskopit

Dashi - Demi - Binjakët - Gaforrja - Luani - Virgjëresha - Peshorja - Akrepi - Shigjetari - Bricjapi - Ujori - Peshqit


Previous Post Next Post