Njerëzit e fortë bëjnë këto gjëra gjatë Pandemisë, pa e kuptuar

Njerëzit e fortë bëjnë këto gjëra gjatë Pandemisë, pa e kuptuar

 Pandemia globale Covid-19 do të hyjë në histori si një nga më shkatërruese, si fizikisht ashtu edhe mendërisht. Të mësuarit e një realiteti të ri është sfidues pasi jeta e përditshme ndryshohet me distancime shoqërore, maska ​​dhe stresues të vazhdueshëm ndaj kërcënimit të padukshëm që fshihet kudo që shkojmë. Stresi financiar nga humbja e punës është shkatërrues. Gjithsesi, njerëzit të fortë u adaptuan.

1. Ata mësojnë si të kontrollojnë emocionet e tyre
Nëse e gjeni veten paksa të trishtuar gjatë kësaj pandemie, atëherë duhet të dini se nuk jeni vetëm. Një person i shëndetshëm nuk i shmang emocionet rreth vetes. Përkundrazi, ata mësojnë si t'i mbajnë nën kontroll. 

2. Ata nuk e fajësojnë veten për humbje të përqendrimit
Është sfiduese të jesh produktiv kur e gjithë bota është në kaos. Ndërsa puna në shtëpi mund të duket si një mënyrë më e mirë për të bërë më shumë, shumë njerëz e shohin atë mjaft sfiduese. Është normale që të keni çështje përqendrimi dhe të ndiheni plotësisht të mbingarkuar.

Njerëzit e fortë i pranojnë të metat e tyre dhe e kuptojnë kur janë në pikën e tyre të thyerjes. Është në rregull që të mos jesh në rregull, dhe ju mund t’i jepni vetes kohë për t’u shmangur nga stresuesit përreth.

3. Ata e kuptojnë se ajo që po ndiejnë është normale
Përqafoni ndjenjat tuaja dhe mos u përpiqni t'i varrosni ato atje ku do të "qelbëzohen". Nëse doni të jeni elastik, duhet ta dini se zemërimi, frika, trishtimi dhe ankthi janë pjesë e një ngjarjeje kaq sfiduese. Do të ketë gjëra që ju duhen ditë për t'u përpunuar.

4. Ata zgjedhin me kujdes kë ndjekin
Njerëzit e fortë shmangin njerëzit negativë dhe janë të kujdesshëm se kë ndjekin. Kur bëhet fjalë për të dhëna të bazuara në fakte, mos u mbështetni në mediat sociale. Shmangni ata që sfidojnë përpjekjet e shëndetit publik për të trajtuar pandeminë globale.

5. Ata mësojnë të meditojnë
Meditimi ka një numër të madh përfitimesh pasi ndihmon në çlirimin e negativitetit nga trupi. Njerëzit që meditojnë rregullisht mund të kthehen në një gjendje të qetë edhe gjatë kushteve më stresuese.

Meditimi është provuar se zvogëlon nivelet e stresit, ankthin, ndihmon me depresionin dhe përmirëson shëndetin e përgjithshëm emocional. Disa thonë që ndihmon në përmirësimin e përqendrimit.

7. Ata shmangin njerëzit negativë
Mënyrat e lehta për të shmangur njerëzit negativë përfshijnë "mbylljen" e lajmeve dhe shmangja e Facebook. Po me njerëzit që hasni çdo ditë? Ndërsa duhet të pranoni të metat e tyre, nuk keni pse të dëgjoni ose të merreni me sjelljet e tyre toksike.

Shmangni ata që gënjejnë, thashethemaxhinjtë dhe janë të përqendruar tek vetja pasi mund të dëmtojë shëndetin tuaj mendor.

8. Ata përqendrohen në kujdesin për veten
Njerëzit e fortë e dinë se për ta arritur këtë përmes një pandemie kaq shkatërruese, duhet të kujdesen për veten e tyre. Mënyrat për të zvogëluar ekspozimin janë thelbësore, të tilla si bërja e shumë ushtrimeve, ushqimi i duhur, orët e rekomanduara të gjumit dhe lidhja me familjen dhe miqtë.

Ndërsa pandemia ka vendosur shumë distancë midis jush dhe atyre që doni, ju prapë mund të lidheni me zoom për ndërveprimin shoqëror që ju nevojitet. Meqenëse kaq shumë palestra janë mbyllur, pse të mos bëni një stërvitje në internet me disa miq? Ushtrimi ndihmon për të mbajtur rrjedhën e energjisë suaj pozitive dhe mund të ndihmojë në ndërtimin e imunitetit tuaj.

9. Ata e dinë se çfarë u nevojitet
Njerëzit e fortë e dinë se çfarë duhet të arrijnë. Nëse janë introvertë, atëherë ata preferojnë grupe më të vogla pasi ato më të mëdha i lodhin. Ata zbulojnë se ndjehen mirë duke qenë vetëm, se përftojnë energji.

Ekstroverti ka nevojë për njerëz dhe aktivitete të tjera që të ndihen të fortë mendërisht. Ata do të përdorin mënyra për t'u lidhur virtualisht dhe për të mbajtur jetën e tyre shoqërore të fortë, pavarësisht se çfarë po ndodh. Pjesë e të qenit i shëndetshëm është të dish se çfarë ke nevojë dhe ta marrësh atë pavarësisht nga kufizimet dhe mandatet e reja.

10. Ata i respektojnë njerëzit e tjerë
Një person i shëndetshëm mëson se nuk i dihet kurrë se çfarë po kalon një person tjetër, kështu që gjithmonë duhet të jeni të sjellshëm.
Previous Post Next Post