Partia e re "Mundësia" dhe Domozdoshmëria për Qeverisje të Ndershme në Shqipëri

 Në peizazhin politik bashkëkohor shqiptar, krijimi i partive të reja të djathta është bërë një domosdoshmëri. Agron Shehaj, një politikan dhe deputet imun ndaj korrupsionit pavarësisht mandatit të tij me Partinë Demokratike, është në ballë të kësaj lëvizje. Një sipërmarrës i suksesshëm, Shehaj sjell një përvojë të paçmuar, veçanërisht në një periudhë kur pastrimi i parave nga droga dhe bixhozi është rritur jashtëzakonisht për shkak të aktiviteteve të krimit të shfrenuar.


Partia "Mundësia" e Agron Shehaj: Spianando la Strada per un Governo Onesto in Albania
Agron Shehaj duke folur në themelimin e partisë "Mundësia"
Këtë të shtunë, Agron Shehaj, një deputet i djathtë në parlamentin shqiptar, organizoi Konventën Themeluese të Partisë "Mundësia", një iniciativë e promovuar prej tij. Gjatë fjalës së tij, Shehaj theksoi se partia që ai përfaqëson do të ofrojë një mundësi të re për të gjithë shqiptarët.

Partia "Mundësia" shfaqet si një entitet thelbësor për Shqipërinë, duke theksuar nevojën urgjente për më shumë parti të djathta. Kjo nevojë lind në një kontekst ku opozita shqiptare është e fragmentuar dhe ka humbur pothuajse të gjithë besueshmërinë, ndërsa partia në pushtet gjeneron raste të pafundme korrupsioni. Disa ministra dhe deputetë të qeverisë aktuale janë burgosur ose janë nën hetim për korrupsion. Për më tepër, oficerë policie dhe stacione të tëra policie janë zbuluar se bashkëpunojnë me kriminelët për të mbrojtur plantacionet e kanabisit. Probleme të tjera të ngutshme përfshijnë emigrimin masiv të shqiptarëve, pagat e pamjaftueshme që nuk lejojnë një jetë dinjitoze, dhe më shumë.


Agron Shehaj dënoi 30 vitet e korrupsionit, keqqeverisjes dhe lidhjes mes krimit dhe politikës, duke premtuar se forca që ai përfaqëson do të jetë ndryshe dhe do të sjellë mundësi të reja ekonomike për popullin shqiptar.

"Një parti e re politike që ka munguar këto 30 vjet, një parti që synon të ofrojë mundësi për të gjithë, jo vetëm për një pakicë. Na pret një detyrë e madhe. Ajo që po bëjmë mund të bëhet vetëm nga ne nëse duam që Shqipëria të bëhet një vend i jetueshëm për të gjithë. Një ditë, Shqipëria do të ketë një qeveri të pakorruptuar, dhe ne do ta ndërtojmë atë qeveri," deklaroi Shehaj.

Shehaj pranoi punën e madhe që na pret, por shprehu besimin se Partia "Mundësia" do të arrijë të japë Shqipërisë qeverinë e saj të parë të pakorruptuar.

"Na pret një detyrë e madhe, dhe ajo që po bëjmë mund të bëhet vetëm nga ne nëse duam që Shqipëria të mos jetë më vendi më i varfër në Evropë pas 30 vjetësh. Jam i bindur se do të arrijmë të kemi një qeveri të pakorruptuar. Askush nuk do të na ndalojë të japim fëmijëve tanë një jetë më të mirë. Shqipëria ishte një vend pa tregti, dhe ata morën kontrollin e tregut përmes monopoleve. Shqipëria ishte një vend pa ndërtim, dhe kur tregu u hap, ata morën tokën. Por ne do ta ndryshojmë këtë," deklaroi Shehaj.

Në konventën themeluese, pas fjalës së Agron Shehaj, folën gjithashtu anëtarë dhe personalitete të ndryshme, duke theksuar korrupsionin dhe politikat regresive të politikanëve shqiptarë gjatë 34 viteve të fundit të tranzicionit të Shqipërisë.

Krijimi i Partisë "Mundësia" shënon një hap të rëndësishëm drejt zgjidhjes së problemeve urgjente të Shqipërisë dhe ndërtimit të një të ardhmeje të bazuar në integritet, mundësi dhe rritje ekonomike. Me udhëheqës si Agron Shehaj, të përkushtuar ndaj një qeverisjeje të pakorruptuar dhe përmirësimit të të gjithë shqiptarëve, vizioni për një Shqipëri të begatë dhe të drejtë duket brenda mundësive.
Previous Post Next Post