Lloji i Inteligjencës tënde bazuar në Horoskop

Një vajzë me një libër në kokë dhe dizenjim i shenjave të horoskopit mbi kokën e saj (montazh)
 Një vajzë me një libër në kokë dhe dizenjim i disa shenjave të horoskopit mbi kokën e saj (montazh)
 Shenja jote e zodiakut mund të të tregojë shumë për veten tënde. Mund të zbulojë detaje të hollësishme mbi personalitetin tënd, me cilin person je më kompatibël, pse mund të preferosh të mërkurën më shumë se të dielën dhe shumë më tepër. Por kjo nuk ndodh për të të vendosur një kuti të caktuar. Është më shumë për të zbërthyer arkitekturat e ndryshme të shenjave të zodiakut që jetojnë brenda nesh, kështu që të jemi versioni më i mirë i vetes dhe të përqëndrojmë vëmendjen në pikat tona të forta.

Arketipi i inteligjencës tënde është manifestimi më i pastër i personalitetit tënd në arenën intelektuale. Dhe të punuarit me të, dhe jo kundër tij, është gjëja më e mirë që mund të bëni. Pas në fund të fundit, nuk duhet të kërkoni nga peshku të ngjitet në një pemë ose të jeni një teknik kur talenti juaj është në muzikë, për të thënë të drejtën.

Në vijim gjendet arketipi i inteligjencës tënde, bazuar në shenjën tënde të zodiakut:

Dashi, arketipi i inteligjencës: zbatuesi

Arketipi i inteligjencës së shpejtë të Dashit është ai i Zbatuesit. Përderisa Dashi nuk është mjeshtër i fundit i planeve dhe strategjive të përgjegjshme, ata janë të shkëlqyeshëm në zbatimin e planeve dhe në rolin e zbatuesit. Ata mund ta bëjnë këtë lehtësisht vetëm ose në një ekip nën udhëheqjen e tyre, por ata duhet të kenë kurorën në duar... Dëgjimi i podcast-ëve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar këtë arketip të inteligjencës, pasi sa më shumë hake dhe zgjidhje të dini, aq më shpejt do të jeni në gjendje të arrini qëllimet tuaja.

Demi, arketipi i inteligjencës: investitori

Arketipi i inteligjencës së durueshëm të Demit është ai i Investitorit. Si një shenjë e zodiakut që ka fatin në dorën e tyre, Demi mund të përdorë lehtësisht inteligjencën e tyre për të fituar shumë para, investuar në kompani dhe ide para se ato të bëhen të njohura, ose ndërtuar një ndërmarrje të tyre deri në sukses. Gjithçka kërkon kohë, durim dhe aftësinë për të marrë vendimet e duhura në kohën e duhur, pa lejuar dyshimet të pengojnë rrugën.

Binjaket, arketipi i inteligjencës: shakaja

Arketipi i inteligjencës së merkurial të Binjakeve është ai i Shakas. Çfarë mund të pritet më shumë nga një shenjë e zodiakut të udhëhequr nga planetët e inteligjencës? Pavarësisht nëse po hedhin shaka humoristike në objektin e tyre ose po shpëlqejnë pantallonat e tyre prej të dashurit, Binjakët dinë si të përdorin inteligjencën e tyre për të arritur atë që duan në mënyrën më argëtuese të mundshme. Inteligjenca e tyre zakonisht shkëlqen më së miri kur kanë një audiencë dhe janë në një ambient shoqëror.

Shenja e Gaforres, arketipi i inteligjencës: intuitës

Arketipi i inteligjencës së Gaforres është ai i Intuitës. Dhe gjithçka është për shkak të ndikimit të Hënës në këtë shenjë të zodiakut. Po, ata mund të vuajnë nga ndryshime të ekstrema të humorit dhe epizoda të lotëve, por Gaforret janë të shkëlqyeshëm në leximin midis rreshtave dhe në kuptimin e ndjeshmërive të të tjerëve. Kur ata përdorin fuqitë e tyre për të mirë, Gaforret mund të përdorin inteligjencën e tyre për të sjellë komfort dhe mirësi për shumë njerëz, qofshin ata anëtarë të familjes, shokë të njohur ose të panjohur.

Shenja e Luanit, arketipi i inteligjencës: gjeniu kreativ

Arketipi i inteligjencës së guximshëm të Luanit është ai i Gjeniut Kreativ. Luani nuk e do të fortën të tij dhe ata sigurisht që nuk duan të bëjnë gjërat në mënyrën që bëjnë të gjithë të tjerët. Kjo, kur kombinohet me krijimtarinë natyrore, guximin dhe personalitetin më të madh se jeta, sjell tendenca që askush nuk mund t'i parashikojë. Në fakt, Luani nuk është thjesht një gjeni kreativ, ata janë edhe drejtorë kreative, sepse kur ata vërtet përpiqen në arketypin e inteligjencës së tyre, ata mund të jenë të njëjtë kritikë ndaj detajeve sa çdo Virgjëreshë.

Shenja e Virgjërës, arketipi i inteligjencës: i shkathëti

Arketipi i inteligjencës të vëzhgueshëm të Virgjërës është ai i Shkathëtit. Po si Binjakët, Virgjëresha udhëhiqet nga planeta të inteligjencës, Merkuari. Pra, mund të bastiset që Virgjëresha e di saktësisht çfarë dëshiron në çdo kohë dhe si të arrin në mbarim me më pak bezdi dhe më shumë krenari në atë që kanë prodhuar. Dhe ndërsa ata mund të jenë pjesëmarrës të mirë në ekip, Virgjëreshat janë më të përshtatshëm për ndërmarrje të vetme ku ata vërtet lënë ekspertizën dhe vëmendjen e tyre ndaj detajeve të marrin vendin më të parë.

Shenja e Peshores, arketipi i inteligjencës: ngritësi i shkallëve në shoqëri

Arketipi i inteligjencës së ekuilibruar të Peshores është ai i Ngjitësit të Shkallëve në Shoqëri. Dhe kjo nuk është një paragjykim për shenjën e zodiakut të Peshores. Peshorja është shumë e mirë në socializimin me njerëzit dhe di si të gjejë qëllimet e përbashkëta me të gjithë për të kultivuar miqësi të mira dhe rritur besueshmërinë e rrjetit të tyre. Duke e kombinuar këtë me përdorimin e vendimeve të kujdesshme dhe dëshirën për të dalë si e drejtë, e bukur dhe e mirëmbajtur në të gjitha marrëveshjet, Peshorja pothuajse gjithmonë arrin të jetë në krye të hierarkisë ushqimore në një mënyrë ose tjetër. Dhe ata e bëjnë këtë në mënyrën më të klasifikuar të mundshme.

Shenja e Akreptit, arketipi i inteligjencës: politikani

Arketipi i inteligjencës të fuqishëm të Akreptit është ai i Politikanit. Akreptët janë shumë të mirë në leximin midis rreshtave dhe në dëgjimin e kohës kur të thonë çfarë duhet të thonë për të arritur atë që duan. Ata mund të përdorin këtë fuqi sigurisht edhe për të keqen nëse duan, por nuk ka arsye pse nuk mund të përdoret për të mirën. Natyrisht, kjo i jep Akreptëve një reputacion për manipulim dhe kontroll, por nëse ata janë të mirë në përdorimin e arketypeve të inteligjencës së tyre, ata mund të ndërrojnë skenarin dhe të shihen si karizmatikë dhe tërheqës në vend të manipuluesve.

Shenja e Shigjetarit, arketipi i inteligjencës: mësuesi

Arketipi i inteligjencës së Shigjetarit është ai i Mësuesit. Shigjetari është i njohur për të qenë një mësues për jetë, dhe ata janë shumë të mirë në biseda të thella me njerëz mbi çdo gjë nën diell. Ata janë po aq të mirë si dëgjues (kur një temë i intereson) sa folës (kur ndajnë informacion mbi gjërat që dinë).
Në fund të jetës së tyre, ata zakonisht kanë një rolodex të faktorëve më të çuditshëm të ruajtur në mendjen e tyre bashkë me një varg përvojash nga të gjitha anët e botës.

Arketipi i inteligjencës për shenjën e Bricjapit: Gjenerali

Arketipi i inteligjencës strategjike të Bricjapit është ai i "Gjeneralit". Bricjapit nuk i pëlqen të humbasin betejat dhe luftërat e tyre. Prandaj, ata preferojnë të strategjizojnë intensivisht para se të ndërtojnë planet e tyre në veprim. Kjo mund të shihet po aq lehtë në sferën e karrierës si në lojën e dashurisë. Por, pasi Bricjapi zakonisht është i pakënaqur me shfaqjet emocionale në veten dhe të tjerët, ata shpesh përdorin inteligjencën e tyre në një mënyrë që nuk merr parasysh mirëqenien ose emocionet e të tjerëve. Prandaj, ata duhet patjetër të kujdesen për këtë!

Arketipi i inteligjencës për shenjën e Ujorit: Shkencëtari i çmendur

Arketipi i inteligjencës të fokusuar në të ardhmen i Ujorit është ai i "Shkencëtarit të çmendur". Mund ta quani edhe "gjeniu ekscentrik". Në fakt Ujori zakonisht është tridhjetë hapa përpara shumicës së njerëzve rreth tyre. Dhe edhe në shoqërinë e kolegëve të një mendësie të ngjashme dhe të talentuar, Ujori ende gjen një mënyrë për të qenë dy-tre hapa përpara kurorës. Ky arketip i inteligjencës, për fat të keq, mund ta bëjë Ujorin të ndjehet i izoluar nga të tjerët. Por shumica e Ujorëve rriten duke preferuar të kenë një rreth më të vogël miqsh me mendësi të ngjashme dhe mësojnë të mos ndihen të trazuar nga kjo lloj shkëputjeje.

Arketipi i inteligjencës për shenjën e Peshqve: Mistiku

Arketipi i inteligjencës intuitive të Peshqve është ai i "Mistikut". Si shenja e fundit në rrotën e shenjave të zodiakut, Peshqit janë një shenjë shumë shpirtërore. Shpesh thuhet se ata kanë një këmbë në një botë tjetër, kjo është arsyeja pse ata shpesh vijnë si të pa-fokusuar ose të humbur në re, si re. Në një mënyrë interesante, ky ndërgjegjësim ndaj kolektivit lind një inteligjencë të shkëlqyer që nuk mund të kualifikohet ose shpjegohet, por që gjithashtu sjell rezultate më të jashtëzakonshme dhe intriguese. Por Peshqit duhet të kujdesen për pasigurinë dhe vetëvlerësimin e ulët, pasi kjo mund të pengojë arketipin e tyre të inteligjencës.
Previous Post Next Post