Mbi 2700 raste dhune në shkollat e Shqipërisë për një vit

Fëmijë të klasës së 6 duke "bullizuar" një bashkëmoshatar
Fëmijë të klasës së 6 duke "bullizuar" një bashkëmoshatar 
 Gjatë vitit shkollor 2022-2023, është regjistruar një numër shqetësues i rasteve të dhunës në shkollat e Shqipërisë, me një total prej 2750 incidentesh. Kjo është një situatë e alarmshme, e cila është nxjerrë në pah nga një raport i Ministrisë së Arsimit.

Përkatësisht, 91.43% e këtyre rasteve kanë ndodhur në shkollat publike, me Triana që është zona me numrin më të lartë të rasteve, konkretisht 873 incidente. Në anën tjetër, ZVA Selenice nuk ka raportuar asnjë rast të dhunës, raporton Euronews.

Shumica e rasteve të dhunës kanë ndodhur në gjimnazet e vendit, me 1051 incidente të regjistruar. Në 139 raste, mësuesit janë ata që kanë shkaktuar dhunën, ndërsa 2306 incidente janë kryer nga nxënësit.

Në klasa janë regjistruar 732 raste të dhunës, ndërsa 518 incidente janë ndodhur jashtë ambientit shkollor, si në autobusin e shkollës, në klasë me praninë e mësuesve, në palestër apo në tualet.

Sipas raportit të publikuar nga Ministria e Arsimit, 954 incidente të dhunës kanë qenë rezultat i bullizmit, 912 raste janë përfshirë dhunën verbale, ndërsa 796 raste kanë përfshirë dhunën fizike.

Shumica e rasteve janë identifikuar dhe raportuar nga shërbimi psiko-social i shkollës.
Previous Post Next Post