Përse çiftet nuk po kryejnë më marrëdhënje seksuale, disa arsye kryesore sipas psikologes

Përse çiftet nuk po kryejnë më marrëdhënje seksuale, disa arsye kryesore sipas psikologes
Burimi: Bedbible.com 
 Seksi është një nga temat më të ndjeshme të të gjithëve. Edhe ata që zbulojnë të gjitha llojet e informacioneve personale shpesh heshtin kur shfaqet tema e jetës së tyre seksuale.

Është një temë veçanërisht e vështirë për çiftet që kanë ndërprerë marrëdhëniet seksuale. Unë jam e njëkohësisht e befasuar dhe jo aspak, kur çiftet që kanë qenë bashkë për ca kohë kanë pushuar së kryeruri marrëdhënie me njëri -tjetrin. Ata shpesh hezitojnë të kthehen drejt partnerit të tyre dhe të futen në këtë temë. Kanë frikë nga ajo që mund të dëgjojnë dhe/ose ajo që mund të mos dëgjojnë.

Në përpjekje për të ndihmuar ata që kanë frikë të flasin për këtë temë, unë kam përpiluar një listë të arsyeve më të zakonshme pse çiftet ndalojnë së bëri seks. Kjo ju vjen nga mirësjellja e të gjithë atyre që kanë pasur guximin të më hapen gjatë dekadave të fundit. Ndoshta, pasi të kaloni nëpër këtë listë, do të keni një ide se çfarë mund të ndodhë në marrëdhënien tuaj. Me këtë listë në mendje, ju inkurajoj të flisni me partnerin tuaj. Heshtja për seksin nuk është e artë.

Të kesh frikë nga ajo që dikush do të dëgjojë. Individët kanë frikë se do të mësojnë se partneri i tyre nuk i konsideron më tërheqës. Ata gjithashtu mund të kenë frikë se partneri i tyre po kryen marrëdhënie seksuale me dikë jashtë marrëdhënies. Sigurisht, ekziston frika e zëvendësimit dhe braktisjes. Me këto frikëra, është e lehtë të kuptohet pse askush nuk po bën pyetje.

Duke u bërë vetëm partnerë biznesi. Marrëdhënia mund të jetë kthyer në një marrëveshje biznesi në të cilën çifti punon së bashku për të ruajtur një jetë ose një mënyrë jetese që ata të dy kanë nevojë ose duan. Romanca dhe seksualiteti mund të jenë larguar më parë nga prioritetet. Paraja është primare por seksi jo.

Lodhje. Të gjithë e dini për këtë dhe si ndikon ajo në dëshirën seksuale. Midis punës dhe kujdesit për fëmijët dhe ndoshta edhe prindërit e moshuar, seksi humbet në listën e përparësive. Mund të jetë e vështirë të mendosh për seksin dhe akoma më e vështirë të përfshihesh në të nëse nuk të mbetet më energji.

Nuk ndiheni mirë me trupin tuaj. Me kalimin e viteve, trupi juaj mund të ketë ndryshuar. Ndoshta, ky është rezultat i të pasurit fëmijë, plakjes, më pak aktivitet, ngrënies së tepërt etj.

Siklet gjatë seksit. Kjo mund të ndodhë me këdo, por këtë e dëgjoj më shpesh nga gratë që po plaken dhe shqetësohen për thatësinë dhe dhimbjen gjatë seksit. Shumë kanë ngurruar ta diskutojnë këtë me gjinekologët e tyre për shkak të sikletit dhe turpit.

Mërzia. E thënë thjesht, mungesa e risisë dhe e njëjta rutinë seksuale mund të ketë humbur tërheqjen. Kush, në fund të fundit, me të vërtetë dëshiron të bëjë diçka, pa pushim? Ju? Mendoni se partneri juaj e bën këtë?

Mungesa e besimit pas një afere. Ju ose partneri juaj mund të jeni pajtuar pas një lidhjeje. Besimi, megjithatë, mund të jetë ende një çështje që qëndron qartë midis jush dhe partnerit tuaj. Kush, në fund të fundit, dëshiron të bëhet intim dhe i prekshëm me dikë të cilit nuk i besojnë?

Higjiena e keqe. Partneri juaj mund të mos ketë bërë dush apo larë dhëmbët para se të hyjë në shtrat. Kjo është një temë joshëse dhe gjithashtu e ndjeshme. Pra, kombinoni temat e higjienës personale dhe seksit...

Zemërimi. Kjo flet me zë të lartë dhe qartë për veten. Një person i zemëruar me partnerin nuk ka gjasa të dëshirojë të përfshihet në intimitet fizik. Është kritike që çiftet të zgjidhin zemërimin e tyre ose do të përhapet në shumë fusha të jetës së tyre së bashku. Jeta juaj seksuale ka të ngjarë të goditet shumë rëndë këtu.

Stilet konfliktuale të prindërimit. Njëri partner është lejues dhe tjetri është më autoritar. E gjithë familja stresohet dhe po ashtu edhe koha e çiftit. Shikoni, nëse po grindeni vazhdimisht se si të rritni më mirë fëmijët, nuk ka gjasa të kënaqeni me shembullin që jepni me sjelljen tuaj. Sa turp, dhe sa ironike.
Previous Post Next Post