Përse Njerëzit Inteligjentë nuk kanë fat në Dashuri; disa arsye...

Përse Njerëzit Inteligjentë nuk kanë fat në Dashuri; disa arsye...

 Është fakt i njohur tashtë që në të shumtën e rasteve, njerëzit inteligjentë preferojnë më mirë të qëndrojnë të vetmuar se sa në lidhje të gabuara. Kjo është një rezultante konstante e studimeve të psikologëve dhe psikanalistëve në dekadat e fundit. Qëndrimet dhe përparësitë e tyre shpesh bien ndesh me mendimet e njerëzve përreth tyre, dhe për këtë arsye ata konsiderohen të vetmuar.

Njerëzit inteligjentë udhëhiqen nga mendimi se është më mirë të jesh vetëm sesa në një marrëdhënie të gabuar.

Më poshtë mësoni disa arsye pse është më e vështirë për njerëzit inteligjentë të gjejnë dashuri:

Një marrëdhënie romantike nuk është një përparësi

Për njerëzit inteligjentë, jeta është e mbushur me mundësi dhe ide të ndryshme se si t’i përdorin ato. Njerëz të tillë priren të lënë mënjanë më shumë kohë për veten e tyre dhe përmirësimin e tyre, gjë që çon në më pak mundësi për marrëdhënie romantike.

Preferenca i jepet zgjuarsisë, jo bukurisë

Edhe pse nuk është gjithmonë kështu, njerëzit inteligjent vlerësojnë bukurinë e brendshme më shumë sesa bukurinë e jashtme. Njerëzit e zgjuar kanë një “bukuri të fshehur” dhe vetëm një person i veçantë mund ta njohë dhe vlerësojë atë.

Inteligjenca është një dhuratë

Njerëzit e zgjuar ndihen të plotësuar duke ditur se janë inteligjentë edhe pse janë vetëm, ndjenjat e tyre nuk ndryshojnë nga ndjenjat e njerëzve në marrëdhënie. Arritjet e tyre janë përmbushja e tyre më e madhe.

Ata eksplorojnë në detaje

Në mënyrë që të njohin më mirë të tjerët, njerëzit inteligjentë priren të marrin në pyetje deri në detajet më të vogla, në mënyrë që të përcaktojnë nivelin e interesit dhe angazhimit. Sidoqoftë, ky shpesh mund të jetë problem kur bëhet fjalë për t’u njohur me njëri-tjetrin dhe për të zhvilluar marrëdhënie të mëtejshme.

Zgjidhin problemet

Njerëzit e zgjuar përballen me probleme me sigurinë se kanë të drejtë, gjë që disa njerëzve nuk u pëlqen. Ata e dinë se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar, dhe kjo është arsyeja pse ata gjithmonë do të tregojnë një problem të caktuar.

Transmetojnë sinjale delikate

Për shkak se përqendrimi i tyre është në gjëra të mëdha, njerëzit inteligjentë shpesh humbasin sugjerime delikate të interesave të njerëzve të tjerë. Vëmendja e tyre thjesht nuk përqendrohet në gjëra të tilla.
Previous Post Next Post