Si të largojmë Ankthin dhe Stresin duke Hipnotizuar Veten

Si të largojmë Ankthin dhe Stresin duke Hipnotizuar Veten

  Hipnoza nuk është gjë tjetër veçse një çlodhje dhe përqendrim. Asnjëri nuk mund t'ju hipnotizojë në kundërshtim me vullnetin tuaj. Shumë psikologë besojnë se subkoshienca jonë ka një ndikim të caktuar mbi personalitetin dhe veprimet tona. Ndjenjat e represuara dhe mendimet ndikojnë në vendimet tona në mënyrë të pandërgjegjshme. 

Ankthi dhe stresi nëse nuk trajtohen mund të qelbëzojnë mendjen dhe të shkaktojnë probleme. Hipnotizimi i vetvetes nuk është gjë tjetër veçse duke e vendosur veten në një gjendje çlodhjeje. Sapo të jemi në dijeni të stresit dhe mërzisë, ne jemi në gjendje ta thyejmë këtë cikël negativiteti. Më pas mund ta mbushim veten me pozitivitet duke i dhënë vetes mesazhe pozitive. Sapo të vetë-hipnotizimin dhe çlodhjen, do të shihni veten duke ndryshuar pozitivisht dhe në mënyrë konstruktive.

Filloni me një frymëmarrje të thellë
Qetësohuni dhe merrni frymë thellë dhe ngadalë. Frymëmarrja e thellë dhe e avashtë do të rrisë nivelin e oksigjenit në gjak dhe do bëjë që zemra të rrahë më ngadalë. Merrni frymë thellë dhe lëreni ajrin të dalë nga mushkëritë në një mënyrë të kontrolluar. Në minutën e parë thjeshtë fokusohuni në aktin e fymëmarrjes dhe të çlirimit të tencionit të trupit.

Imagjinoni sikur po lundroni mbi një re

Si të largojmë Ankthin dhe Stresin duke Hipnotizuar Veten

Jeni të rrethuar nga një re, dhe është ngrohtë dhe butë. Lëreni renë të thithë tencionin dhe mërzinë. Jeni të sigurtë dhe asgjë nuk mund t'ju dëmtojë ndërsa lundroni mbi re. Reja është e paqtë dhe e qetë. Imagjinoni sikur po përqafoni ngrohtësinë dhe sigurinë e saj.

Monitoroni mendimet
Ndërsa jeni të mërzitur, mund të keni mendime negative që ju kalojnë mbi kokë. Deri këtu nuk ka gjë të keqe. Mbajini këto mendime në sipërfaqe dhe jini në dijeni që janë aty. Mos i kushtoni rëndësi mendimeve që ndodhen në sipërfaqe të mendjes. Lërini të vijnë e të ikin si të duan. Mundohuni ti klasifikoni mendimet, cilat janë negative dhe cilat pozitive.

Lërini mendimet shqetësuese që të largohen
Sapo i keni identifikuar mendimet shqetësuese, atëherë lërimi me butësi të largohen. Mos e lejoni mendjen të endet tek to apo të qëndroi tek një mendim për shumë kohë. Lërini të vijnë dhe lërini mendimet negative të lundrojnë tutje resë suaj të butë. Identifikoni çdo shenjë ankthi apo ndjenjë negative që vjen me mendimet dhe lërini me butësi të ikin dersia mërzia dhe mendja juaj të jetë çliruar nga stresi. Qëllimi i ushtrimit është të pastorhet mendja duke lejuar renë e bardhë të absorbojë stresin dhe ankthin. Do të dëshironit që mendja të jetë në gjendje të pastër për të vazhduar më tej.

Thojini vetes diçka pozitive
Sapo jeni qetësuar, lëreni mërzinë dhe stresin të ikin dhe përqendrohuni tek mendimet pozitive dhe motivuese që do ju ndihmojnë të shijoni çlodhjen dhe qetësinë. Thjeshtë shpenzoni disa minuta duke shijuar çlodhjen dhe qetësinë e paqtë të momentit. Pjesa tjetër e ditës mund të jetë mbushur me punë, por për këta 15 minuta, ju jeni të çliruar nga koha dhe hapsira në renë tuaj të çlodhjes. Nuk ekzistojnë shqetësime apo frikëra. Jeni vetëm ju dhe qetësia, çlodhja e paqtë.
Previous Post Next Post