Çfarë duhet të dimë për elemenët tonë të Horoskopit

Çfarë duhet të dimë për elemenët tonë të Horoskopit

 Në astrologjinë perëndimore, katër elementët, e Zjarrit, Tokës, Ajrit dhe Ujit përdoren për të klasifikuar secilën shenjë të zodiakut në grupe me atribute të veçanta. Elementet referohen si burim jetëdhënës për zodiakët e tyre shoqërues. Secila nga 12 shenjat është pjesë e një nga katër elementët, duke bërë që secili element të përbëhet mga tre shenja horoskopi. Elementet janë themeli përmes të cilit lindin prirjet individuale. Njohja e elementit tuaj astrologjik do t'ju lejojë të kuptoni lidhjet tuaja me të tjerët dhe natyrën. Elementet ju ndihmojnë të mësoni më shumë për veten tuaj. Qëndroni mendjehapur dhe zbuloni se cili element përfshin zodiakun tuaj më poshtë.

Zjarri

Dashi, Luani dhe Shigjetari mishërojnë elementin pasionant të zjarrit. Siç dihet, shenjat e zjarrit njihen për spontanitetin, impulsin, kreativitetin dhe guximin e tyre. Shpesh e kanë të vështirë të heshtin ose për t'u përmbajtur dhe zakonisht ndjekin ide të mëdha pa u trembur. Ndërsa të tre zodiakët mishërojnë energjinë e shenjës së Zjarrit, kanë nuanca të ndryshme që i veçojnë ato nga njëra-tjetra. Shigjetari njihet si shenja e ndryshueshme e Zjarrit, kështu që është më e adaptueshme sesa zodiakët e tjerë të zjarrit, por ende mbetet e vendosur. Luani, nga ana tjetër, është shenja fikse e Zjarrit dhe mishëron me zjarr pasionin dhe besnikërinë. Së fundmi, Dashi është shenja më inovative e Zjarrit. Dashi nuk kalon asnjë kohë duke u vonuar në të kaluarën dhe vazhdon drejt së ardhmes me një ndjenjë sigurie dhe besimi. Në tërësi, shenjat e zjarrit nuk kanë frikë të thonë atë që mendojnë dhe të krijojnë rrugën e tyre krijuese.

Toka

Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi, vijnë së bashku për të mishëruar cilësitë praktike dhe të besueshme të elementit të Tokës. Si elementi më me baza, shenjat e Tokës reagojnë mirë ndaj gjërave që mund të prekin dhe shohin. Kjo është ajo që i bën qenie sensuale të prirura për lidhje të thellë. Ju gjithmonë mund të mbështeteni në një shenjë të Tokës, pasi ata shpesh besojnë se kanë përgjegjësinë të mbështesin ata brenda sferës së tyre. Ata vlerësojnë logjikën dhe mishërojnë besueshmërinë. Demi është shenja më pragmatike e Tokës, gjen rehati në planifikimin dhe konceptimin e çdo hapi të udhëtimit të tij. Virgjëresha është ngjashëm praktike dhe punëtore. Feston përkushtimin e përhershëm, por nganjëherë bie viktimë e mbingarkesës. Më në fund, Bricjapi shpesh merr pozicionin e një mbikëqyrësi. Është i kujdesshëm dhe realist. Shenjat e tokës priren të punojnë me çfarë kanë, largohen nga idealet bombastike dhe ndjekin trena linearë të mendimit dhe veprimit.

Ajri

Shenjat e ajrit, të cilat përfshijnë Binjakët, Peshoren dhe Ujorin, janë krijesa intelektuale dhe shoqërore. Ata priren të lejojnë që universi t'i fluturojë në çdo drejtim që dëshiron dhe të qëndrojnë në paqe me këdo në vendin që do të ulen. Shenjat e ajrit janë kurioze; ata kërkojnë lidhje dhe njohuri. Më e rëndësishmja, janë komunikues të shkëlqyeshëm që mund të angazhohen me pothuajse këdo. Binjakët janë shenja e paqëndrueshme e Ajrit, natyra e tyre për të pasur personalitete të ndryshme i jep përshtatshmërinë dhe statusin si flutura sociale e zodiakut. Peshorja shpesh referohet si shenja kardinale e Ajrit, është më e orientuar drejt veprimit dhe synon të ketë një jetë të ekuilibruar. Peshorja nuk do të hezitojë të gjejë ekuilibrin perfekt duke marrë kohë për tu organizuar dhe planifikuar. Ujori është shenja fikse e Ajrit, që mishëron një qëndrim lirie dhe një prirje për të menduarit jokonformist. Sidoqoftë, Ujori është i disiplinuar edhe në mënyrën se si trajtojn çështje serioze si paratë dhe dashurinë. Në tërësi, shenjat e ajrit janë simpatizantë ekspertë. Ata sintetizojnë gjithçka me çfarë angazhohen me një shpejtësi mbresëlënëse dhe lëvizin në jetë me një ndjenjë besimi në univers.

Uji

Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit përbëjnë elementin astrologjik të Ujit. Ato janë shenjat më emocionale brenda zodiakut dhe mishërojnë rrjedhshmërinë në elementin e tyre. Janë ushqyes dhe perceptues, gjë që i lejon ata të kuptojnë lumturinë dhe hidhërimin e atyre me të cilët lidhen. Gaforrja krijon lidhje të ngushtë me origjinën në shtëpi. Vlerëson aktin e kujdesit dhe ushqen familjen. Akrepi është i aftë në mënyrën se si kupton mendimet dhe ndjenjat e komplikuara. Emocionet nxisin të gjitha veprimet që Akrepi të vazhdojë përpara, duke e bërë Akrepin një shenjë intensivisht të vendosur. Më në fund, Peshqit janë një shenjë tepër e ndjeshme. Udhëhiqen nga planeti Neptun, i cili mpreh aftësinë e Peshqve për t'u lidhur me të tjerët deri në lëndim. Peshqit kanë tendencë të përvetësojnë një qëndrim arratisës por sidoqoftë janë të dhembshur. Shenjat e ujit bashkohen për të formuar shenjat më pranuese brenda zodiakut. Është e mundur të mund të neglizhohen për shkak të formave të tyre të ndryshueshme, por janë gjithmonë të vetëdijshëm se si ndihen të tjerët.
Previous Post Next Post