Zebra mashkull përpiqet të mbysë këlyshin, video shokuese: përse dëshiron ta eliminojë


 Një zebër mashkull përpiqet të vrasë një këlysh-zebre duke e mbytur atë. Ndërhyn një femër, mbase nëna. Ndiqeni në videon e mësipërme se si doli "ndeshja" dhe pse i rritur u përpoq ta eleminonte këlyshin.

Siç e dini, natyra nuk shtron çështje etike dhe morale, por ndjek disa rregulla të thjeshta të pashkruara që lejojnë ekuilibrin midis specieve shtazore. Një shembull është një përpjekje nga një zebër për të mbytur një këlysh në ujërat e lumit të Parku Kombëtar Etosha në Namibia. Por pse të bëjnë një gjest të tillë? Asgjë sadistike, zebra nuk është 'e keqe' siç do të mendonim, është vetëm çështje e natyrës.

Sipas menaxherëve të parkut, këlyshi, mund të jetë i një mashkulli rival, dhe për këtë arsye, zebra mashkull i rritur vendos ta vrasë: ideja mund të ishte që të reduktohej konkurrenca'. Hipoteza tjetër ka të bëjë me "mbizotërimin e haremit". Në fakt, një tufë e zebrave zakonisht përbëhet nga një mashkull mbizotërues, rreth gjashtë femra dhe këlyshët. Meshkujt e rinj që nuk janë në grup mblidhen në tufat e vogla të 'beqarëve', të cilët presin të rriten dhe më pas të krijojnë 'haremin' e tyre. Si? Luftojnë mes tyre për të pushtuar femrat, edhe nëse këto janë nga meshkuj të tjerë.

Zebra mashkull përpiqet të mbysë këlyshin, video shokuese: përse dëshiron ta eliminojë

Por kjo nuk është gjithçka, vrapuesi Richard de Gouveia shpjegon se "nëse një femër" e vjedhur "është shtatzënë, ajo dhunohet nga mashkulli për të nxitur abortin dhe për këtë arsye të ndërpresë shtatzëninë. Aborti ndodh sepse hormonet lëshohen në femra të cilat e çojnë trupin të riabsorbojë fetusin ose aborton. Nëse ai arrin të lindë një këlysh të gjallë, ajo mund të goditet për vdekje nga mashkulli i rritur".

Natyrisht ne nuk po flasim për 'ligësinë' e kafshëve, por ato të vendosura janë praktika që na lejojnë të ndjekim 'ligjin e famshëm të më të mirëve'.

Videoja, me sa shohim, tregon ndërhyrjen e një femre, e cila mund të ishte nëna, për fat të keq, megjithatë, imazhet ndërpriten para se të kuptohet nëse fëmija ka arritur të shpëtojë nga mashkulli i rritur apo jo.
Previous Post Next Post