Përcarje mes shqiptarëve-amerikanë; Kepi: Trump kishte të drejtë, Meksikanët janë kriminela; 'Po për shqiptarët a je dakort?'

 Një debat ka filluar midis shqiptarëve që mbështesin Presidentin Trump dhe ata që nuk pajtohen me politikat e tij ksenofobike dhe raciste. Marko Kepi, shqiptaro-amerikani që drejton shoqatën më të madhe të diasporës në SHBA, “Rrënjët Shqiptare”, dhe që mblodhi shumën e madhe për të prekurit nga tërmeti, ka postuar në Twitter: "Kur Meksika dërgon njerëzit e saj, ajo nuk është duke dërguar më të mirët. Ata po dërgojnë njerëz që kanë shumë probleme. Ata po sjellin drogë. Ata po sjellin krim. Ata janë përdhunues. Presidenti Trump kishte të drejtë! "


Studenti shqiptar në Harvard dhe themeluesi i Shoqatës së Studentëve Shqiptarë, Deni Hoxha është përgjigjur duke thënë "Unë supozoj se kur vendet e tjera evropiane pretendojnë të njëjtën gjë për emigrantët shqiptarë, sipas kësaj llogike duhet të kenë të drejtë gjithashtu?"


Kjo ka shkaktuar debate të tjera në Twitter ku janë përfshirë lidera dhe biznesmen shqiptarë të tjerë republikanë në diasporë si Lisa Milicaj dhe Harry Bajraktari. Diskutimi ka degjeneruar kur Lisa Milicaj i përgjigjet Denit duke thënë: "Sa të është lënduar prapanica Deni që nuk keni arritur asgjë në jetën tuaj? Loja e juaj e frikësimit nuk funksionon këtu dhe as nuk do të ndryshojë votën time!"


Kjo ka bërë që shqiptarët e tjerë në Twitter të përfshihen, pasi argumenti vazhdon. Të tjerët e kanë konsideruar këtë përgjigje si bullizm nga ana e Lisës. Kjo tregon një ndarje midis partive politike midis shqiptarëve në Shtetet e Bashkuara. Marko ka shpallur kandidaturën për deputet në parlamentin e New York, teksa garon nën siglën e republikanëve.
Previous Post Next Post