Kujdes: Zogu me cicërimën më të zhurshme në Botë që ju rrezikon Shurdhimin kur jeni pranë Cicërima e zogjve është shpesh një tingull ngushëllues, qetësues dhe pothuajse i ngjashëm me këngën - por për zogun e zambakut të bardhë, asgjë nuk është qetësuese por kemi të bëjmë me tingujt shurdhues që dalin nga trupat e tyre të vegjël.

Zogu i bardhë gjendet në Guianas, Brazil dhe Venezuela. Ëhtë i njohur si zogu më i zhurmshëm në botë, dhe tingujt që nxjerrin mund të jenë mjaft tronditës. Përdoren si thirrje çiftëzimi, klithmat e tyre tingëllojnë më shumë si sirena alarmi sesa cicërimat e një zogu. Këto lloj cicërimash mund të arrijnë deri në 125 decibel, që është në të njëjtin nivel me një koncert shumë të zhurmshëm.


Zambakët e bardhë meshkuj zakonisht përdorin këto cicërima jashtëzakonisht të zhurshme kur femrat janë ulur menjëherë pranë tyre. Thirrjet e tyre janë potencialisht shurdhuese, kështu që ata shpesh i largojnë përfundimisht femrat. Femrat tolerojnë thirrjet me zë të lartë për të vlerësuar shokët e mundshëm, por nuk mund të qëndrojnë shumë pranë nga frika e shurdhimit - kjo nuk është mënyra ideale për të tentuar një lidhje.

Shkencëtarët kanë shpenzuar mjaft kohë duke studiuar këta zogj,

Pra, zambaku i bardhë, urime për titullin si "zogu më i zhurmshëm në botë". Padyshim që e keni fituar këtë titull!
Previous Post Next Post