Pyetjet që duhen bërë për të kuptuar tërësisht Karakterin e dikujt

 Sigurisht që jeta e sotme është dinamike dhe shumë e zhurshme. Në këtë përditshmëri duhet të krijojmë marrëdhënje me njerëz të ndryshëm në rrethana të ndryshme. Mund të jenë marrëdhje miqësore, pune apo dashurore. Në këtë kontekst po paraqesim në vijim disa pyetje që mund t'i bëni personit për të kuptuar mirë karakterin e tij apo saj, të cilat bëhen nga shkrimtarët e mëdhenj për të ndërtuar karakterin e një personazhi.


Në vijim kemi edhe pyetje që duhet t'i bëni vetes në lidhje me personin në fjalë, ndërsa pyetjet në tërësi mund'ja bëni gjatë ditëve që po njiheni me to, pasi sigurisht që nuk mund të bëhen të gjitha pyetjet në një ditë.

1. Cilat posterash / fotografi / vepra arti janë varur në murin e tyre?

2. Çfarë ngjyrash shihni se varen në dollapin e tyre?

3. Çfarë thonë kur janë nervozë?

4. Çfarë bëjnë kur duhet të pushojnë dhe të rimarrin fuqitë?

5. Sa tatuazhe dhe "pearcing" kanë? Në çfarë moshe i kanë vënë?

6. Sa orë gjumë marrin çdo natë?

7. Cila është stina e tyre e preferuar?

8. Cila është historia e tyre në telefonin / laptopin e tyre?

9. Sa kohë kanë që e njohin mikun e tyre më të mirë?

10. A janë introvert apo ekstrovert?

11. Kur puthën për herë të parë?

12. Në çfarë klase ishin në shkollë..., sportive apo...

13. A bërtasin kur shohin gabime?

14. Kush është heroi i tyre?

15. Çfarë fraze përdorin me tepri?

16. Sa kohë shpenzojnë për flokët dhe dukjen?

17. Sa gjuhë dinë?

18. A janë të djathtë apo të majtë?

19. A janë ngacmuar ndonjëherë?

20. Me cilin anëtar të familjes kalojnë më shumë kohë?

21. A janë ata të mirë në kujtimin e fytyrave dhe emrave?

22. Cila është marrëdhënia më e gjatë në të cilën kanë kaluar ndonjëherë?

23. A janë "një buf nate" apo një "zog i hershëm"?

24. A zgjohen kur alarmi i tyre fiket apo e lënë të bie sërish?

25. Çfarë mbajnë në pozicionin e tyre të natës?

26. Çfarë makine drejtojnë?

27. Çfarë lloj librash gjenden në raftet e tyre?

28. Sa shpesh pinë?

29. A kanë provuar ndonjëherë drogëra?

30. Si sillen kur janë të sëmurë?

31. Me çfarë personash shkojnë mirë?

32. Me cilin lloj personi kanë probleme që të shoqërohen?

33. Cila është tipari i tyre i preferuar?

34. Për cilën tipar janë më të pasigurt?

35. Sa para mbajnë mbi to?

36. A besojnë në fantazma?

37. A besojnë në të huajt?

38. Si duket çështja e telefonit e tyre?

39. Si do t’i përshkruanin miqtë e tyre?

40. Si do ta përshkruanin veten?

41. Cila është kujtesa e tyre më e mirë?

42. Cila është gjuha e tyre e dashurisë?

43. Cili është MBTI i tyre?

44. Cila është shenja e tyre e horoskopit?

45. Kush e mori virgjërinë e tyre?

46. ​​Cili është vendi i pushimeve të ëndrrave të tyre?

47. Cili është stili i tyre i shkrimit?

48. Sa njerëz kanë dashur?

49. A janë ata përqafues?

50. Cila është gënjeshtra më e madhe që kanë thënë ndonjëherë?

51. A besojnë në një fuqi më të lartë?

52. A luten çdo natë?

53. A kanë ndonjë plagë?

54. A kanë qenë ata ndonjëherë në burg / kanë marrë paraburgim?

55. Cila është festa e tyre më e preferuar?

56. Cila është kafsha e tyre shpirtërore?

57. A kanë bimë?

58. Cila është zakoni i tyre i keq që ata nuk mund ta thyejnë?

59. A kanë kafshë shtëpiake? Si i kane emrat? Dhe cilat janë nofkat e tyre?

60. Cila është gjëja më interesante për ta?

Këto pyetje janë të zakonshme për shkrimtarët e mëdhenj për të krijuar profilin e një personazhi të fuqishëm, dhe sigurisht mund të përdoren edhe në kontekste të tjera.

Previous Post Next Post