Këto Ndjenja Ngatërrohen lehtësisht me Dashurinë

 
 Dashuria është e pakapshme, është e ndryshme për secilin. Dhe dashuria mund të jetë një nga misteret më të mëdha që ne përjetojmë si qenie njerëzore.

Dashuria është një emocion i fuqishëm, por ka ndjenja të ndryshme të tjera që mund të gabohen lehtësisht me atë të vërtetën. Po ngatërroni dashurinë me ndjenjat e tjera?

1. Stabiliteti
Kur jeta juaj është e paqëndrueshme, dëshironi stabilitet diku tjetër. Ju filloni të takoheni me dikë që e ka jetën e tij disi pa probleme, shanset janë që të ndiheni në lidhje me ta.

Dhe ndërsa takimi me dikë të qëndrueshëm është i shëndetshëm, kjo në fakt nuk është dashuri. Nëse nuk jeni të vetëdijshëm për këtë dukuri,  mund të shkoni lehtë në vetëkënaqësi me dikë që nuk ju intereson vërtetë. Në arsye për divorc...

2. Ngjitësi 

Ky tip shfaq emocione të forta që në fillim të lidhjes, me përkëledhje dhe puthje pasionante.

Ngjitësi ngjall ngjall ndjenja të forta. Por kur mendoni se gjërat po shkojnë mirë, papritmas goditeni me një rënie të madhe që është e tmerrshme dhe emocionuese njëherësh.

Shkuarja nga një majë emocionale në tjetrën shpesh ngatërrohet me pasionin. Por dashuria nuk është jastëkë i lagur me lot dhe puthje në ballë çdo ditë; është dhembshuri dhe kujdes për njëri-tjetrin.

3. Kimi e madhe seksuale
Shoqëria jonë i kushton shumë rëndësi seksit: është në reklamën tonë; është hiperbolizuar në shfaqjet televizive. Seksi është kudo.

Jemi mësuar të besojmë se lidhjen më të thellë emocionale që mund të kemi me dikë është kur jemi lakuriq, në shtrat dhe duke e bërë.

Por ky është vetëm një aspekt i një marrëdhënieje.

Nëse keni seks të shkëlqyeshëm, kjo është e mahnitshme. Por kujdes për ju të dy. Mos harroni se marrëdhënia juaj është kryesisht jashtë shtratit (ose të paktën, kështu duhet). Nëse marrëdhënia juaj është e paqartë, atëherë shanset janë që nuk jeni të dashuruar.

4. Dikush sillet mirë me ju
Këtu kemi të bëjmë e ata djem që shfrytëzojnë vajzat në çaste të dëshpëruara.

Kur jeni lidhur me djem të tmerrshëm më parë, befasisht hasni në dikë që ju trajton mirë dhe sille mirë me ju, ju dëgjon dhe mbështet. Kjo bën që befasisht të ndiheni sikur keni rënë në dashuri me të.

Por kujdes, ky person është thjeshtë "qeni" juaj mbështetës emocional.

5. Xhelozia
Duke u mërzitur egërsisht për partnerin tuaj kur i flet gjinis së kundërt,, kjo nuk është dashuri dhe as është shumë e shëndetshme.

Është një shenjë e pasigurive, qoftë me ju, qoftë me partnerin tuaj. Mundohuni të adresoni pse e ndjeni mënyrën si veproni. A është për shkak se besoni se nuk jeni mjaft e mirë për partnerin tuaj? Apo nuk i besoni partnerit tuaj?

6. Një iluzion i bërë vetë
Vendosja e partnerit në piedestal është diçka që ndodh shpesh. Por në realitet, ai ishte shumë i dyshimtë dhe kishte thellësinë emocionale të një luge çaji...

Idealizimi i partnerit u shkakton atyre një iluzion. Askush nuk është i përsosur; të gjithë do të rrëzohen. Ju nuk keni fat me partnerin tuaj, dhe ajo ide e "fatit" nuk është e barabartë me dashurinë.

7. Miqësia
Ndonjëherë ne ndiejmë një lidhje intensive me një person tjetër. Por kjo nuk do të thotë se është dashuri.

Djemtë kanë tendencë të përpiqen t'i çojnë gjërat në një nivel romantik. Dhe ndonjëherë, edhe femrat.

Si një romantik shpresëdhënës, dua t'i jap të gjithëve një shans. Por kjo ka tendencë të jetë faji im. Unë gaboj në lidhje të thellë për dikë si dashuri sesa me atë që është: një miqësi.

Nëse ndjeni një lidhje të thellë për dikë, por mungesa e dëshirës seksuale është e dukshme, atëherë jeni duke ngatërruar dashurinë me miqësinë.

Dashuria është një mister, por një e bukur për t’u përjetuar. Kur gjendet, si në çdo marrëdhënie, kërkon kujdes dhe punë të qëllimshme për ta mbajtur në lulëzim.
Previous Post Next Post