Pse Gratë e Shpërdorojnë Energjinë Emocionale për Burrat?

grua duke pritur

Fillimi i dëshirës

Dëshirat e grave dhe e burrave janë të ndryshme, siç dihen nga të gjithë. Dhe në këto ndryshime qëndron fara e një universi keqardhjeje.

Dëshira e një burri për të zotëruar partneren e tij tenton të zhduket sapo të ejakulojë. Për një grua, orgazma shpesh është thjesht fillimi i dëshirës.

Terapistët e seksit e kanë ditur këtë prej kohësh.

Zhdukja e dëshirës mashkullore dhe mungesa relative e dëshirës femërore kanë implikime shqetësuese për paqen e mendjes së grave. Nëse je një grua, ka më shumë gjasa që të mbetesh e etur për më shumë.

Përgatitja për të takuar një të dashur

Në prologun e librit të saj të ri, Tre Gratë, gazetarja Lisa Taddeo përshkruan se si ajo filloi të shkruante një libër mbi dëshirën në përgjithësi. Por ajo shpejt zbuloi se shumica e dëshirave të meshkujve ishte ejakulacioni i tyre, ishte shumë e kufizuar për të qenë interesante. Ndërsa dëshira e grave, pa asnjë kufizim të këtij lloji, i dha materiale të bollshme gazetares për një histori të mirë.

"Për disa gra," shkruan Taddeo, "përgatitja për të takuar një dashnor është pothuajse sa e shenjtëruar si takimi aktual. Në disa raste, është më mirë, sepse me kohën mashkulli largohet nga dashnorja, ose dikush humb interes, por momentet e buta të pritjes mbeten."

Fakti që dëshira femërore shpesh rritet më mirë pas seksit, ndërsa tek meshkujt zvogëlohet, është qartazi e padrejtë ndaj grave. Siç thotë Taddeo, "Gjatë gjithë historisë meshkujt kanë thyer zemrat e grave në një mënyrë të veçantë. Ata i duan ato ose duan gjysmën e tyre dhe pastaj lodhen dhe kalojnë javë dhe muaj duke u zhdukur, pa zë, duke tërhequr bishtin e tyre nëpër këmbë, duke u tharë nga sytë dhe duke mos thirrur përsëri. Ndërkohë, gratë presin. Sa më shumë të jenë të dashuruara, aq më pak opsione kanë, aq më gjatë presin, duke shpresuar se do të kthehet me një telefon të thyer, me një fytyrë të thyer dhe të thotë, më vjen keq, jam varrosur i gjallë dhe e vetmja gjë që kam jeni ju. . . "

Afrodiziaku më i fuqishëm i të gjithëve

Por dashuria zakonisht e kthen pakënaqësinë në limonadë erotike. Burrat nuk duan të kënaqen me histori të dashurisë dhe vuajtjes erotike, por për shumë gra këto janë afrodiziakët më të fuqishëm të të gjithëve.

Ajo që i jep një formë të tillë historisë, siç vë në dukje Taddeo në fragmentin e cituar më sipër, janë intensiteti i dashurisë së protagonistit femëror dhe numri i kufizuar i opsioneve të tjera që ajo ka. Në Tre Gratë, është elementi i fundit që i jep tregimeve boshtin e tyre. Tregimi më erotik është ai e një gruaje të quajtur Lina, një nënë e vetme për të cilën një qëndrim për një natë në një hotel të lirë bëhet një propozim i rrezikshëm ekonomik.

Ashtu si në tre jetët e Gertrude Stein, në të cilën titulli i librit të Taddeos i kushton një lloj homazhi, tre protagonistët e Tre Grave janë llojet e individëve, pasionet e të cilëve zakonisht nuk angazhohen në letër. Taddeo është edhe gazetare dhe një shkrimtare. Ajo kaloi vite duke intervistuar dhe hulumtuar jetën e tri subjekteve kryesore të saj, pastaj e shndërroi këtë sasi të madhe të lëndës së parë në histori që thjesht nuk mund të bien poshtë.

Dashuria dhe pritja

Në historinë e parë, shtatëmbëdhjetë vjeçarja Maggie kthehet për këshillë tek mësuesi i saj i preferuar në shkollën e mesme - vetëm që ta bëjë atë të bie në dashuri me të. Përfundimisht ajo ja kthen dashurinë e tij. Kjo është kur fillon pritja. Tani disa vjet më vonë, tridhjetë kile më e rëndë dhe e varur nga një koktej ilaçesh psikotrope të marra gjatë ditës, ajo vendos të ngrejë akuza kundër tij për korruptimin e të miturës.

Në kapitullin e parë, Maggi nis kallximin tek avokati kundërshtar. Të fokusuar, me padurim i drejtoheni kapitullit të ardhshëm për të gjetur se si do të përfundojë kallximi, vetëm për të zbuluar fillimin e një historie tjetër - për një vajzë tjetër adoleshente, Lina, e cila si fillon kapitulli, propozohet për një kafe nga dikush që ajo e ka fantazuar për një kohë të gjatë. Deri në fund të kapitullit, e mërzitur me të, Lina pranon një lidhje me një djalë të moshuar dhe përfundon e droguar dhe përdhunuar nga ai dhe miqtë e tij.

Pastaj kjo histori gjithashtu ndërpritet në mes të rrugës dhe fillon një histori e tretë. Në fillim është e vështirë të ndiqni të tre tregimet në të njëjtën kohë. Por jeni në prani të një tregimtareje mjeshtër, dhe pas pak kohë ju mund t'i mbani të tre tregimet mjaft lehtë në kokë.

Një holograf i deshirës

Ndërsa tregimet "pink" vazhdojnë, ju kujtohet qëllimi i deklaruar i autorit për të mbledhur materiale rreth dëshirës së grave nga fragmente të dorës së parë. Dhe në fakt tregimet duken të bashkohen në një lloj portreti holografik të dëshirës.

Marrëdhëniet heteroseksuale, thotë Taddeo, duket se janë të destinuara të jenë të trishtuara për gratë. Mashkulli mesatar heteroseksual i rritur nuk kërkon shumë, dhe ai është i kufizuar në atë se sa është në gjendje të japë. Ai do të donte një vakt të mirë, pak falënderim për të ndihmuar me enët, pastaj leje për të shkuar për të parë një lojë futbolli. Gratë i thonë shpesh shkrimtares se kanë hequr dorë së shpresuari se burrat e tyre do t'i dëshirojnë në atë mënyrë që e meritojnë.

Siç Edith Wharton shkroi një shekull apo më shumë në historinë e saj, "Plotësia e jetës", "Kam menduar ndonjëherë se natyra e një gruaje është si një shtëpi e madhe e mbushur me dhoma. Ekziston salla, përmes së cilës gjithkush kalon brenda dhe jashtë; paradhoma, ku fillon një vizitë zyrtare; dhoma e ndenjes, ku anëtarët e familjes vijnë dhe shkojnë sipas listës; por përtej kësaj, përtej mundësive, janë dhoma të tjera, të cilat ndoshta nuk janë hapur kurrë; askush nuk e di rrugën për tek to, askush nuk e di ku të drejtojnë; dhe në dhomën më të thellë, të shenjtën e të shenjtërave, shpirti ulet vetëm dhe pret një hap që nuk vjen kurrë".

Seksi, gjinia dhe përpunimi emocional

Mashkulli mesatar heteroseksual nuk i afrohet angazhimit të kapaciteteve erotike të partnerëve të tij femra. Mendja e saj thjesht ka më shumë dhoma se sa e tij. Për më tepër, aftësia e saj për të kënaqur ndjenjat është shumë më e madhe - si çdo njeri që ka shoqëruar ndonjëherë bashkëshorten e tij mund të dëshmojë.

Biologjia me siguri luan një rol në këtë. Aktivistja transgjinore mashkull-femër Julia Serano përshkruan se si kur i filluan hormonet femërore ajo do të puthte ose do ta puthte gruan e saj dhe ndihej sikur po i dilnin fishekzjarre nga truri - diçka që ajo kurrë nuk do ta ndjejë si një mashkull.

Gruaja mesatare ka një kapacitet shumë më të madh për të përpunuar të gjitha ndjenjat, mendimet dhe emocionet e shumta që e bombardojnë atë çdo moment. Për qindra mijëra vjet në rrafshinat e Afrikës, gratë u specializonin në edukimin e të rinjve - diçka që kërkonte një shkallë të lartë të harmonizimit. Meshkujt u specializonin në gjuetinë e kafshëve të egra dhe mbrojtjen e grupit nga grabiqarët - aktivitete këto ku ndjeshmëria emocionale mund të jetë një disavantazh.

Është e mundshme që nivelet e larta të testosteronit para lindjes prodhojnë një mpiksje të shqisave të burrave dhe një ulje të kapaciteteve të tyre për lidhje. Një takim i rritur midis një gruaje heteroseksuale dhe partnerit të saj mashkull shpesh vjen në ngjashmëri me një super kompjuter që ndesh një telefon celular.

Si ta duash fëmijën tënd më të shëmtuar

Pra, pse gratë e bëjnë, nëse është kaq e dhimbshme? Pse humbin aq shumë energji emocionale tek burrat? Dashuria heteroseksuale e të rriturve shpesh duket të përfshijë një keqfunksionim të ndjenjave të nënës. Natyra e pajis një gruaje që ta dojë edhe fëmijën e saj më të shëmtuar, dhe gratë duket se e përdorin këtë kapacitet kur ballafaqohen me një njeri zhgënjyes.

Në tregimin e shkurtër të Kristen Roupenian, "Cat Person", i cili shkoi viral në vitin 2017, protagonisti femra duket fillimisht tërhequr nga një partner paksa i degjeneruar kryesisht për shkak se paraqitja e tij fillestare aktivizon një lloj shqetësimi të tipit të nënës për mirëqenien e tij.

Natyra i pajis nënat me qëndrueshmëri për të vuajtur në emër të fëmijëve të tyre, dhe kjo shumë shpesh shpërdorohet kur një grua e rritur bie në dashuri. Në librin e Stephenie Meyer, Twilight, i cili luan një rol në një nga tregimet në Tre gra, një pjesë e madhe e heroit të vampirëve, që i bën thirrje Edwardit, është aftësia e tij për të vuajtur për të dashurit e tij. Është një tipar i mrekullueshëm, siç është në shumicën e romaneve të romancës, sepse gjendet diçka e rrallë në natyrë.

Erotika e vuajtjes

Shumicës së meshkujve u mungon aftësia e lindur e gruas për të vuajtur për dashuri - ose për të shijuar pak vuajtje si pjesë e dramës erotike. Mazokizmi seksual mashkullor duket se ofruon një përjashtim interesant për këtë rregull. Në të kaluarën e tregimeve të Taddeos, një grua me emrin Sloane mëson se burri i saj ndizet duke e parë atë të ketë marrëdhënie seksuale me burra të tjerë, një veprim që me sa duket i ofron atij një përzierje kënaqësish voyeuriste dhe mazokistike.

A mund t'i japë Sloane një avantazh psikologjik ndaj burrit të saj? Për fat të keq jo. Rezulton se arsyeja kryesore që ajo pranon të vazhdojë të bëjë është që t'i shërbejë atij. Ajo e kthen atë në jetë të nënshtruar ndaj vullnetit të tij.

Kur debati fillon mbi portretin e përbërë të dëshirës së grave që shfaqet në Tre Gratë, një nga aspektet më të debatuara mund të jetë sugjerimi i nënkuptuar i Taddeos se gjithmonë ka njëfarë mase pakënaqësie në përzierje. Ndoshta është thjeshtë mbetja e patriarkatit. Ndoshta gjenerata e ardhshme do të përjetojë gjëra ndryshe. Vetëm koha do ta tregojë.

Ndoshta vuajtja është e nevojshme vetëm në një histori rreth dëshirës, ​​dhe jo domosdoshmërisht në vetë gjënë. Por, duke pasur parasysh sa qendrore është ndërtimi i tregimeve për shumë gra, është e mundur që disa masa të vuajtjes gjithmonë do të jenë të nevojshme për të lëvizur së bashku.
Previous Post Next Post