Arsyet se pse të jesh e dashuruar është ndjenja më e mahnitshme në botë

Nga Stefani Rids
 Dashuria. Oh, dashuri. Mund të shkruaja çdo ditë për të dhe nuk do të ishte e mjaftueshme për të shprehur ndjenjat e mia.

Gjithça di është që e ndjeva për herë të parë dashurinë kur sytë tanë u takuan. Ky moment i shkurtër i qetësisë dhe i fishekzjarreve në të njëjtën kohë do të qëndrojë gjithmonë me mua për të më kujtuar se dashuria e vërtetë mund të jetë e rrallë, por është e vërtetë.

Ti ke ndezur një zjarr brenda meje. Një zjarr aq të shndritshëm sa që nuk e njihja kurrë nëse ekzistonte. Më tregove se gjithmonë do ekzistojë dikush për dikë. Ke ndryshuar jetën time nga thelbi. Më bëtë të rishikoj zgjedhjet e mia dhe të kuptoj se kurrë nuk e kam ditur se çfarë është dashuria. Më tregove se sa bukur është të kujdesesh për një qenie njerëzore. Më ke dhënë zemrën tënde. Dhe unë dhashë timen.

Për shkakun tënd, bota ime është një kopsht i mbushur me pemë dhe gjelbërim. Për shkakun tënd, dielli im shkëlqen më mirë se kurrë. Për shkakun tënd, unë jam më në fund ajo që duhet të isha.

Këto janë arsyet se përse të qenit në dashuri me ty, kjo më bën personin e gjallë më të lumtur në botë:

1. Dashuria është burimi im i frymëzimit. Kjo më bën të ndjehem pozitive. Sikur mund të bëj gjithçka që kam në mendjen time. Më transformon në një aventuriere. Një person që do të bredhë botën deri në përjetësi, për aq kohë sa ti je pranë meje.

2. Dashuria më bën të ndihem e pamposhtur. Më jep forcën për t'i treguar botës se kush jam, pa frikë se çfarë do thonë të tjerët. Më jep energji për të bërë gjithçka që ndjej, pa pasur frikë se bota do të më refuzonte. Dashuria më bën të ndihem e fuqishme dhe e sigurtë në vetvete.

3. Dashuria më hap mendjen dhe zgjeron horizontet e mia. Dashuria më transformon në një person tjetër. Një person që është i etur për më shumë në jetë. Një person i cili nuk ka frikë nga panjohuritë. Një person i cili nuk ka frikë nga asgjë.

4. Dashuria më motivon të bëhem versioni më i mirë i vetes. Kjo më bën të vetëdijshme për të metat dhe papërsosmëritë e mia. Më pranon ashtu siç jam, por më ndihmon të gjej rrugën drejt vetëdijes. Më motivon të punoj shumë me veten dhe të përmbush të gjitha ëndrrat e mia.

5. Dashuria më jep kurajë të jem pikërisht kush jam unë. Më bën të ndihem mirë për veten time. Më mëson të bie në dashuri me të metat e mia dhe të pranoj veten ashtu siç jam. Të ndryshëm, të papërsosur, të çuditshëm dhe në mënyrë jo të duhur.

6. Dashuria më jep shpresë. Shpresë se kjo botë mund të jetë më e mirë sesa mendojmë. Shpresojmë se ka njerëz që vërtetë interesohen për qeniet e tjera njerëzore. Shpresojmë se për fat të mirë, ndonjëherë kjo nuk ekziston vetëm në përralla.

7. Dashuria hap zemrën time dhe më bën më të mëshirshme. Më bën të jem vetëmohuese në mënyra që kurrë nuk e dija se ekzistonin. Kjo më bën të dëshiroj të jem atje për njerëzit e tjerë dhe t'u ofroj strehim në botën time. Dashuria eliminon frikën që kam nga prishja e zemrës.

8. Dashuria më bën njeriun e gjkallë më të pasur. Më bën të ndihem e bekuar. E bekuar në jetë këtu, ulur pranë teje duke shikuar buzëqeshjen tënde. E bekuar që jam pjesë e jetës tënde. E bekuar që kam dikë që e di se si funksionon zemra ime.
Previous Post Next Post