A mund të gjendet partneri përmes nuhatjes?

grua duke nuhatur bluzë burri
 Një studim rreth 20 vjet më parë bëri bujë, kur sugjeroi se burrat dhe gratë zgjedhin partnerin, sepse janë të aftë të nuhatnin (fjalë për fjalë) gjenet e seksit të kundërt. Ata pastaj ishin në gjendje të martoheshin dhe të bënin një "koktej" më të fuqishëm gjenesh për çdo fëmijë, me gjenet më të mira të shtuara në: Preferencat MHC-të varura nga meshkujt tek njerëzit.

Shoqëria Mbretërore erdhi me të njëjtat përfundime:

Ekspozimi ndaj ligandëve të peptideve MHC aktivizoi rajone specifike të trurit, duke treguar se njerëzit, pavarësisht mungesës së një organi funksional vomeronasal, posedojnë një strukturë ndijore për të njohur praninë e të dhënave përmes nuhatjes lidhur me MHC.

Ky "organ vomeronasal", pjesë e dhomës së hundës. Edhe zogjtë e përdorin atë, thotë një studim i kohëve të fundit. Është gjetur vetëm në disa gjitarë, duke përfshirë qen, dhe është prezent në njerëzit që në fëmijëri, por zhduket kur zhvillohet fetusi.

Ne po marrim vendime pa organet fizike, për ta bërë këtë!

Sigurisht, qentë na çudisin me ndjenjën e tyre të mahnitshme të nuhatjes. PBS thotë se është 10,000 deri në 100,000 herë më e fortë se e jona. Megjithatë, ne vazhdojmë udhëtimin.

Në të vërtetë, një studim i kohëve të fundit thotë se ne jemi mjaft të aftë për të qenë në gjendje të nuhasim aromat.

Ashtu si gjitarët e tjerë, njerëzit mund të bëjnë dallimin mes një numri të konsiderueshëm erërash dhe madje mund të ndjekin shtigjet e parfumeve në natyrë.

Një studim më i fundit, në vitin 2012, thotë se ne përdorim teknikën e nuhatjes dhe simetrinë e fytyrës për të bërë zgjedhje të mira. Simetria konsiderohet cilësi e bukurisë në të gjitha kulturat.

Një person zgjedh gjenet e dobishme, qofshin ato me vetëdije ose jo, përmes simetrisë dhe fytyrës.

Natyrisht, ne e dinim këtë. Shumica prej nesh përdorin ndjenjën e nuhatjes çdo ditë të vetme për të bërë zgjedhje. Dhe kush nuk e ka përdorur këtë për të marrë vendime në marrëdhënie romantike, edhe pse disa prej nesh nuk e pranojnë?

Pra, përdorni testin e nuhatjes për partnerin e duhur. 
Previous Post Next Post