Ushqimet që nuk duhen Konsumuar pas moshës 30 vjeç sepse ju vdesin para kohe

ushqime jo të shëndetshme
 Ata 30 qirinj në tortën tuaj të ditëlindjes tregojnë ndryshime të mëdha që do vijnë. Bëhet fjalë për ndryshimin drastik të mënyrës së ushqyerit?

Metabolizmi i trupit bie sapo të kemi mbushur 30 vjeç. Në këtë moshë bëhet e vështirë për të humbur peshë. Mund të mendoni për osteoporozën si sëmundje për të moshuarit, por çdo gjë fillon në moshën 30-vjeçare.

Nëse keni fëmijë ose jeni duke filluar një familje, fertiliteti ndryshon.

Përpara se të keni shumë depresion, mos harroni se ushqimi është një pjesë e rëndësishme e procesit të plakjes. Zgjedhja e ushqimit të duhur mund të ngadalësojë plakjen. Pra, çfarë ushqimesh ju plakin? Nuk do ta besoni se çfarë ushqimesh ndohen në këtë listë:

Sheqeri

Ndërsa metabolizmi ngadalësohet, e njëjta gjë ndodh edhe me aftësinë për të përpunuar sheqerin. Trupi i depoziton të gjitha ato kalori shtesë në këllk, stomak, dhe zona të tjera të deponimit të yndyrës.

Sheqeri i tepërt çon në rezistencën e insulinës që mund të kontribuojë në infertilitet. Sheqeri përshpejton rrudhat dhe plakjen e lëkurës.

Mbani mend, sheqeri fshihet pothuajse në çdo ushqim të përpunuar. Por ... ka gjithmonë ëmbëlsues artificial, apo jo? Mendohu perseri!

Alkoli

Alkoli është plot me kalori. Kur jeni 30+ vjeç, nuk mund t'i digjni dot dhe këto kalori shtesë shkojnë në gjithë vendet depozituese të trupit. Sidomos birra i rrit nivelet e insulinës.

Alkooli mund t'ju shqetësojë, t'ju lërë pa gjumë. Do merrni shumë sheqer si rezultat i alkolit ditën tjetër dhe më e keqja është se do ju rritet dëshira për të konsumuar më shumë sheqer dhe karbohidrate.

Kafeina

Mund të keni nevojë për kafe. Por edhe kjo nuk mund të jetë e keqe!

Përveç të gjitha sheqernave shtesë dhe kimikateve në kapuçinon ose koka-kolën tuaj, efekti më i keq vjen nga kafeina dhe lidhet me cilësinë e gjumit.

Shumë kafeinë mund të lidhet me plakjen e shpejtë. Dhe ashtu si alkoli, kafeina shumë mund të rrisë dëshirën për karbohidrate dhe gjëra të përpunuara. Por mos harroni që çdio gjë e tepërt rrit kilet dhe depozitimet yndyrore.

Vaj vegjetal të bromizuar

Çfarë ka të përbashkët një hamburger dhe disa pije me gaz? Të dyja përmbajnë vaj vegjetal të bromizuar, që siç njhet gjerësisht me inicialet BVO (Brominated vegetable oil). BVO mund të shkaktojë humbje të kujtesës, probleme nervore dhe inflamacion të brendshëm. Nëse keni shqetësime tiroide ose fertiliteti, duhet me patjetër që ta shmangni BVO-në.

Mielli i bardhë

Mos harroni që buka e bën sanduiçin më të madh? Trupi juaj tridhjetëvjeçar meriton të trajtohet më mirë. Mielli i bardhë është në listën jo-jo-jo.

Trupi e konverton miellin e bardhë në glukozë. Glukoza depozitohet lehtë si yndyrë. Miellit të bardhë i janë hequr të gjitha gjërat e mira si fibra. Kokrrat e plota treten më ngadalë dhe do t'ju ndihmojnë të qëndroni më të gjatë me energji.

Buka me grurë të plotë mund të jenë një shije e fituar, dhe shumë e rëndësishme.

Vajërat pjesërisht të hidrogjenizuara dhe të hidrogjenizuara

Mund të shmangni një sanduiç për t'u ushqyer me kafenenë dhe nj gotë alkoli. Por sërish kjo është shumë e dëmshme.

Margarina e copëzuar në atë sanduiç është e vështirë për trupin tuaj 30+ vjeçar. Vajrat vegjetale të hidrogjenuara pjesërisht dhe të hidrogjenizuara janë të këqinj për zemrën tuaj. Shkaktojnë inflamacion kronik.

Për burrat, këto yndyrna mund të shkaktojnë ulje fertiliteti. Gjithashtu ngacmojnë hormonet dhe mund të ulin memorien dhe funksionimin e trurit. Më mirë merrni pak gjalp organik. Truri dhe nyjet e trupit tuaj do t'ju falenderojnë!

Mishi i përpunuar

Nuk ka më mish të përpunuar apo proshutë! Nitratet ndihmojnë mishërat e përpunuar të duken më të shijshëm. Megjithatë, nitratet bëhen kancer që shkakton kimikate në trupin tuaj. Shmangni mishin e përpunuar me nitrate - madje edhe me nitrat organik.


Mishi i përpunuar ka jashtëzakonisht shumë natriumi dhe yndyrna të ngopura. Meqë kemi folur tashmë për yndyrnat, e dimë se yndyrat e ngopura janë të këqija për zemrën dhe trupin.

Kripa

Gjithkush ka nevojë për kripë, por jo shumë kripë. Konsideroni efektet në trupin tuaj 30-vjeçar.

A keni parë ndonjëherë se ushqimi i shpejtë ju tërheq? Gjithsesi trupi nuk mund ta tresë totalisht kripën, duke ju fryrë. Natriumi rrit presionin e gjakut dhe rrezikun e infarktit.

Meqë kripërat përmirësojnë shijen, pothuajse çdo ushqim i konservuar ose i përpunuar përmban shumë kripë. Lexoni etiketat dhe të tronditeni se sa kripë ka në to!

Ushqimet e konservuara

Për një 30-vjeçar, një vakt i përgatitur është një bekim. Sidoqoftë, një racion i vetëm i ushqimit të konservuar përmban nivele të tmerrshme të kripës sheqerit dhe yndyrës.

Jeni të qartë se çfarë bën kripa dhe sheqeri. Shtoni edhe aditivë kimikë dhe keni një vakt shumë të sëmurë.

Ushqimet e përgatitura në përgjithësi kanë më pak fibra, kështu që veniten shpejt. Mund të përmbajnë MSG për ta bërë shijen e ushqimit të mirë dhe rritur dëshirën.


Ushqimi i konservuar mund të jetë plot BPA. BPA shkakton mosbalancime hormonale, kancer, infertilitet dhe shtim në peshë.

Ushqimet jo organike

Ushqimet jo organike mund të jenë disa fish më të dëmshme nga ushqimet e përmendura më lart, kështu që kjo nuk ka nevojë për koment.
Previous Post Next Post