Të Duash veten nuk do të thotë se je i/e Përsosur, por Njeri

grua duke u parë në pasqyrë
 
 Të duash veten nuk do të thotë që je i kënaqur me çdo aspekt të fytyrës, trupit dhe personalitetit tënd. Nuk do të thotë që ju jeni imun ndaj vetëdijes dhe pasigurisë. Kjo nuk do të thotë që kur shiheni në pasqyrë dhe mendoni se reflektimi juaj është një vepër arti.

Të duash veten thjesht do të thotë të respektoshe veten tënde. Do të thotë ta pranosh veten. Do të thotë të kujdesesh mirë për veten.

Edhe sapo të arrini në atë gjendje ku mund të thoni me siguri se e doni veten, nuk do të ndjeheni mirë për veten tuaj në çdo ditë të vetme. Do të ketë ditë kur do të ankoheni për një puçërr ose një grimë apo pak peshë shtesë. Do të ketë ditë kur do të tundohesh për të anuluar planet, sepse nuk e ndjen të largohesh nga shtëpia për shkak të mënyrës se si dukesh. Do të ketë ditë kur do fshini çdo "selfie" që keni bërë. Dhe kjo është e natyrshme.

Të duash veten nuk është një udhëtim linear. Edhe kur rritesh për të vlerësosh veten, sërish do kesh ditë të vështira. Sërish do të ketë momente kur do vini në pikëpyetje vlerat tuaja. Ende do të ketë raste kur do dëshironi të dukeni si dikush tjetër ose dëshironi të bëni atë që bëjnë ata.

pikturë e zemrës duke u përqafuar nga duar
 
Por kur praktikoni vetëdashjen, shumë shpejt do jeni në gjendje të tërhiqeni nga këto pyetje. Do të ndiheni të pasigurt për një kohë të shkurtër para se të kuptoni përsëri vlerat tuaja, përpara se të njihni përsëri bukurinë tuaj, përpara se të jeni mirënjohës që ekzistoni sërish.

Të duash veten nuk do të thotë që do jeni papritmas të lumtur me çdo fotografi të bërë prej jush. Kjo nuk do të thotë që nuk jeni në gjendje të shihni një të metë të vetme në trupin tuaj. Do të thotë që ti e kupton se është krejtësisht normale që nuk jeni të përkryer. Është në rregull të jesh njerëzor.

Të duash veten ka të bëjë më pak me mënyrën se si dukesh dhe më shumë me mënyrën se si e trajton veten. 

Kur e urren vetveten, futeni në një zakon të keq për të ndëshkuar veten. Ju nuk mendoni se ia vlen që të "bëheni pis". Ju nuk mendoni se ia vlen koha dhe paratë që duhen për terapi - ose edhe një manikyr. Por kur e doni veten, filloni ta konsideroni veten një prioritet. Filloni të keni përreth vetes njerëz më pozitivë. Filloni të kuptoni që përkëdhelja e vetes nuk është diçka egoiste. Është e merituar.

Fillimisht, mund të ndihesh qesharak duke lënë mënjanë kohë për veten, por konsiderohet se duhet të kujdeseni mirë për mendjen tuaj. Duhet të kujdeseni mirë për trupin tuaj. Duhet të siguroheni që jeni në rregull përpara se të shqetësoheni për ndonjë gjë tjetër.

Në vend që t'u predikoni miqve tuaj se si duhet të trajtojnë veten me më shumë mirësi, drejtojini ata me shembullin tuaj. Tregojini atyre se po ndiqni këshillën tuaj - përndryshe, përse do t'ju dëgjonin?

Nëse e keni pasur të vështirë të mësoni ta doni veten, është e rëndësishme të mbani mend se qëllimin nuk është ta konsideroni veten personin më seksual në botë. Qëllimi është që ta konsideroni veten një person me vlerë. Qëllimi është që ta konsideroni veten dikush të fortë, inteligjent dhe të bukur brenda, edhe jashtë.
Previous Post Next Post