Objekte fatsjellëse që duhen pasur në Shtëpi për Prosperitet dhe Begati

 Përforconi shanset tuaj për energji dhe prosperitet të mirë, duke shmangur shpirtrat e këqinj përmes vendosjes së këtyre sendeve të thjeshta në shtëpinë tuaj:

Patkoi i kalit
 Veç kulturës shqiptare, patkoi i kalit konsiderohen me fat edhe tek kulturat e tjera? Historianët e gjurmojnë traditën prapa legjendave dhe tregimeve ilire.

patktoi i kalit

Disa thonë se e zhvendos djalli, ndërsa të tjerët thonë se e mban larg atë. Cilado qoftë arsyeja, vendosja e një patkoi të hekurt mbi derën e përparme të dikujt është një mënyrë klasike për të mbrojtur shtëpinë. Vetëm të jetë i sigurt që të shmangni gjërat e çuditshme që mund të sjellin fat të keq.

Temjani
Shumë njerëz djegin temjan për të arritur një ndjenjë relaksimi, por disa besojnë se mund ta shpëtojë shtëpinë nga energjitë negative.

temjan që digjet

Në të njëjtën mënyrë që djegja supozohet të largojë shpirtrat e papastër nga shtëpia, temjani duhet të pastrojë të gjitha llojet e negativitetit. Disa madje thonë se erëra të ndryshme kryejnë lloje të ndryshme të detyrave.

Simbolet me breshka
Ashtu si ilirët besonin se vendosja e një patkoi mbi derën e përparme do të sigurojë mbrojtje, mendimet dhe doktrinat kineze "Feng sShui" besojnë se breshka mund të ruajë shtëpinë.

objekt breshke prej bronxi

Breshka është një nga katër kujdestarët qiellorë të Feng Shui, gjë që e bën atë një simbol jashtëzakonisht të fuqishëm. Nëse guaska e breshkave është e vërtetë apo vetëm një pjesë e artit, supozohet të jetë një bukuri e madhe mbrojtëse dhe përkrahëse mbi dyert e përparme dhe mbrapa të shtëpive.

Simbolet e derrave
qyp në formën e derrit për kursim parashë
Ndryshe nga simbolet e tjera në këtë listë, derrat janë simbole të fatit të mirë për një arsye historike, jo fetare: Në Evropë në Mesjetë, një person duhej të ishte i pasur për të zotëruar dhe mbajtur shumë derra.

Luspa të peshkut të krapit
Disa njerëz mbajnë fotot e fëmijëve të tyre në kuleta. Disa evropianë, megjithatë, mbajnë luspat e peshkut të krapit mes faturave të tyre.

luspa të peshkut të krapit

Ky peshk është një pjesë thelbësore e traditës së Krishtlindjeve në vende të ndryshme të europës. Pasi të hahet, krapi, ata që hanin ushqimin mbajnë disa luspa peshku për të promovuar pasuri dhe bollëk. 

Elefanti
Të dy sistemet e besimit, si ato budiste dhe hinduiste e vlerësojnë elefantin si kafshë të perëndishme ose gati të perëndishme. Elefanti përfaqëson shumë gjëra, nga lindja dhe pjelloria tek fatet dhe mençuria.

elefant i gdhendur në dru

Vendosja e simboleve të elefantit në shtëpi është e rëndësishme për simbolizmin e saj. Për shembull, një elefant me noçkën e tij në një pozicion të drejtë, mendohet të paralajmërojë fat të mirë. 
Previous Post Next Post