Duhanpirja e Zvogëlon Penisin: thonë studimet

 Djema, na vjen keq, por kemi disa lajme të këqija për "duhanxhinjtë". Kjo cigare që besuat se do t'ju bënte të dukeshit "garipa", mund të jetë arsyeja pse penisi juaj është tkurrur.

Sipas specialistëve, pirja e duhanit mund të ketë disa efekte negative mbi meshkujt, të tilla si çrregullime erektile, madje edhe tkurrje.

dorë dhe një cigare e ndezur

Urologu i Harley Street Marc Laniado, në një intervistë për Mirror Online tha se ky fenomen nuk është aq i rrallë sa mund të besoni.

"Unë shoh shumë çrregullime në lidhje me ngrehjen".

"Për të pasur një ngrehje të fortë, keni nevojë për rrjedhje të mjaftueshme të gjakut. Duhanpirësit kanë një incidencë më të lartë të arterosklerozës në të gjitha enët e gjakut, duke përfshirë ato në penis, të cilat mund të zvogëlojnë rrjedhjen e gjakut".

"Kimikatet në tym mund të kenë gjithashtu një efekt në qëndrueshmërinë, nikotina b;n që enët e gjakut të bëhen të ngushta, kjo mund të jetë e përkohshme ose përfundimisht e përhershme".

"Shpesh ata do të thonë:" Ngrehja ime nuk është aq e mirë, nuk zgjohem me një ngrehje në mëngjes siç jam mësuar ose penisi im nuk është aq i fortë kur kam marrëdhënie seksuale". shtoi ai.

"Por edhe nganjëherë njerëzit thonë se penisi i tyre po bëhet më i shkurtër kur bëhet më i vjetër, pasi pirja e duhanit ndalon gjakun që rrjedh përmes penisit, i cili ndalon ereksionet spontane dhe të natës që nevojiten për të shtrirë penisin dhe për ta mbajtur atë në një gjatësi të mirë".

"Pra, mepak fjalë, pirja e duhanit mund të bëjë që penisi të duket më i shkurtër, që në fakt bëhet më i shkurtër".

Megjithatë, specialistja tha se nuk janë vetëm burrat që mund të ndiejnë ndikimin e pirjes së duhanit në pikat e tyre, pasi gratë gjithashtu mund të jenë në vështirësi: "Zgjimi i grave gjithashtu preket nga qarkullimi i gjakut në këtë zonë".

Në të kaluarën, ekspertët kanë identifikuar lidhje midis cigareve dhe performancës në dhomën e gjumit.

Siç raportohet nga Medical News Today, cigaret posedojnë toksina që mund të dëmtojnë enët e gjakut.

Gjatë një studimi në vitin 1998, boffinët në Universitetin e Mjekësisë të Bostonit ekzaminuan penisët e ngrehur të dyqind meshkujve dhe zbuluan se ata njerëz që ishin duhanpirës ishin shumë më të vegjël nga ata që nuk pinin.

Pjesa e hulumtimit arriti gjithashtu në përfundimin se pirja e duhanit pengon rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale, duke ndaluar penisin nga shtrirja.

Përveç pirjes së duhanit, medikamentet mund të ndikojnë gjithashtu në madhësinë e penisit - të tilla si "Adderall", si dhe disa antidepresantë dhe antipsikotikë.

Disa ilaçe që përdoren për të trajtuar problemet e prostatës mund të kenë gjithashtu një efekt të caktuar, me një studim të vitit 2012 në një ilaç të quajtur finasteride që tregon se njerëzit vuanin nga tkurrja dhe ndjesie e reduktuar, dhe një tjetër e botuar në revistën Urology që përcaktonte se 41% e atyre që morën "dutasterid" pësuan mosfunksionimi seksual.
Previous Post Next Post