Gjërat që rrënojnë Vetëbesimin në jetë

Gjërat në Jetën që rrënojnë Vetëbesimin
 Një person i sigurt në vetvete, pa dyshim do të shkojë shumë larg në jetë. Pse? Sepse ata besojnë me gjithë zemër në vetvete. Ata janë të sigurt se kush janë dhe krenar për çfarë janë. Besojnë se pa marrë parasysh se cilat rrethana kanë aftësinë për të arritur suksesin.

Besimi lidhet me çdo aspekt të jetës. Është karburant që motivon një person që të ketë sukses. Është elasticiteti që i ndihmon ata të kapërcejnë frikën dhe ankthet. Dikush me besim të lartë është pothuajse i sigurt të jetë një profesionist i suksesshëm, bashkëshort dhe mik.

Për fat të keq, shumë njerëz vuajnë nga vetëbesimi i ulët. Për shkak të përvojave dhe rrethanave të caktuara, ata zhvillojnë një ndjenjë të thellë frike dhe dyshimi rreth asaj se cilët janë dhe çfarë mund të arrijnë. Ky lloj i të menduarit shfaqet çdo fushë të jetës së tyre.

Shteruesit e vetëbesimi

Ka shumë gjëra në jetë që mund ta sjellin emocionalisht një person në këtë pikë. Duke njohur se çfarë janë këto gjëra janë dhe eliminimin e tyre nga jeta juaj, pra, mund t'ju ndihmojnë për të rindërtuar vetëbesimin. Hidhni një vështrim më poshtë në disa nga gjërat që e largojnë vetëbesimin tuaj:

Mungesa e bazave

Jo të gjithë rriten në një familje ideale ku ka histori, kulturë, vlera dhe besime të forta familjare. Shumë njerëz rriten duke mos ditur shumë se kush janë me të vërtetë, prej nga vijnë dhe çfarë i bën ato unike. Vitet e mosnjohjes së rrënjëve tuaja mund të "hanin" pa vetëdije vetëbesimin tuaj.

Falë shkencës dhe teknologjisë moderne, gjetja se kush jeni, prej nga vijmë dhe ndërtimi i një themeli për veten është shumë më e lehtë. Ata kanë rezultate testimi të ADN-së që mund të përcaktojnë saktësisht se ku filloi linja e gjakut tuaj. Njohja e këtij informacioni mund t'ju çojë në një kërkim të vetë-zbulimit që hap sytë dhe ndërton vetëbesimin.

Mediat sociale

Koncepti i krahasimit me të tjerët, "lakmimi i gruas së fqinjit tuaj", dhe përpjekja për të vazhduar me modën ekzistuar për shekuj. Megjithatë, platformat si mediat sociale e kanë çuar këtë koncept në një nivel krejtësisht të ndryshëm. Tani, të gjithë kanë qasje të menjëhershme në jetën e të tjerëve. Marrja e vëmendjes dhe konkurrenca për të pëlqyer është bërë një varësi që ngadalëson vetëbesimin.

Mediat sociale janë të mira për rrjetëzimin profesional dhe mbajtjen në kontakt me miqtë dhe familjen, por gjithashtu mund të jenë të rrezikshme për vetëbesimin tuaj. Është mirë të pushoni nga këto platforma në mënyrë që të jetoni në të tashmen dhe të fokusoheni në jetën tuaj. Kur ndaloni të bëni shumë kujdes për atë që po ndodh në jetën e të tjerëve dhe atë që njerëzit kanë për të thënë për ju, ju mund të punoni drejt rritjes së nivelit të vetëbesimit për veten tuaj.

Vetëkujdesje e kufizuar

Shumë njerëz që vuajnë nga vetëbesimi i ulët dështojnë të kujdesen për veten e tyre. Janë ose shumë të zënë për t'u kujdesur për nevojat e të tjerëve ose ia kanë mbushur mendjen vetens se nuk ia vlen. Kur leni pas dore nevojat tuaja fizike dhe emocionale, kjo përkeqëson shëndetin tuaj, ndryshon pamjen, dhe kështu, ul vetëbesimin tuaj.

Kur të kujdesesh për veten, ndihesh më i sigurt. Kujdesi për veten nuk do të thotë vetëm të hash mirë e të ushtrohesh fizikisht. Do të thotë të bësh gjëra që ju sjellin gëzim, duke ndjekur ëndrrat tuaja, duke ulur stresin, duke marrë pushime dhe duke gjetur qëllimin. Ndërsa i bëni këto gjëra për veten tuaj, ju mbështeteni më pak në veprimet dhe opinionet e të tjerëve dhe rrisni vetëbesimin tuaj.

Dyshimi tek vetja

Në fund të ditës, shteruesi më i madhe e vetëbesimit është vetë dyshimi. Mendja është më e fuqishme se sa mund të imagjinoni. Kur nuk besoni se jeni mjaft i mirë, mund të arrini gjëra, ose meritoni lumturi, po e mbani veten larg nga gjërat pozitive në jetë. Bëheni shumë të varur nga të tjerët për t'ju ngritur dhe për t'u bërë të pakënaqur dhe të dëshpëruar për jetën.

Mund të jetë e vështirë, por është jetësore për mirëqenien tuaj të përgjithshme. Duhet ta ktheni atë mendim negativ në pozitive. Filloni të mbani një ditar për mirënjohje, përsëritni afirmime pozitive gjatë gjithë ditës dhe vendosni qëllime të vogla dhe festoni pasi t'i keni arritur ato.

Vetëbesimi ka më shumë ndikim në jetën tuaj sesa mund ta kuptoni. Pa një nivel të lartë besimi, gjithçka në jetë bëhet dhjetë herë më e komplikuar. Pa marrë parasysh se çfarë keni kaluar deri tani, nuk është kurrë tepër vonë për të filluar rindërtimin e vetëbesimit dhe rimarrjen në dorë të frenave të jetës. Thjesht filloni me këshillat e mësipërme dhe angazhohuni çdo ditë nga pak në këtë drejtim.
Previous Post Next Post