Zgjatja e penisit nuk funksionon, mund të jetë e rrezikshme, thekson studimi

Zgjatja e penisit nuk funksionon, mund të jetë e rrezikshme, thekson studimi
 Zgjatimi i penisit nuk funksionon dhe mund të jetë i rrezikshëm, thotë një studim i ri.

Studimi, i botuar në revistën e Mjekësisë Seksuale në SHBA, përfshiu një meta-analizë të 1,192 burrave të përfshirë në 17 studime të ndryshme që kishin bërë gjithsej 21 procedura kirurgjikale dhe jo-kirurgjike për të rritur madhësinë e penisit.

Sipas studimit, procedurat për të rritur madhësinë e penisit nuk ishin efektive dhe shpesh rezultuan me komplikacione.

Në trajtimet "nonsurgical", kur përdoren zgjatuesit, disa u rritën në gjatësi - por më pak se 2 cm ose 0.79 inç. Procedurat që përdorin injeksionet "rritën nëngrupin, por u shoqëruan me një normë të lartë ndërlikimesh". Procedurat që përdorën një pajisje vakumi "nuk e kanë rritur madhësinë", theksoi studimi.

Në trajtimet kirurgjikale përfshirë prerjen e ligamentit të pezulluar, shartimin e indeve, yndyrën e lëkurës dhe shpërbërjen e penisit, disa burra "raportuan një rritje të konsiderueshme të madhësisë, por asnjë nga teknikat nuk u verifikua si e suksesshme nga palët e tjera" dhe komplikimet nuk ishin të rralla ".

"Trajtimi i penisit të vogël në njerëz normalë mbështetet nga evidenca të pakta dhe me cilësi të ulët", tha studimi.

Studimi këshillon se "kirurgjia duhet të mbetet një opsion i fundit" për të rritur madhësinë e penisit.
Previous Post Next Post