Zëvendëspresidenti i SHBA-ve studentëve: përgatituni të përqesheni sepse jeni kristjan

 Pence duke mbajtur fjalim në Universitetin Liberty
 Herën e fundit që Zëvendëspresidenti i SHBA-ve Mike Pence foli në Universitetin Liberty, ai përdorte sfondin e një prej shkollave më të mëdha të krishtera në botë për të garantuar kredencialet e besimit të Donald Trump gjatë fushatës së vitit 2016.

Kur Pence u rikthye në shkollë të shtunën pas tre viteve për nl fjalim, vërejtjet e tij ishin më personale.

Pence, i cili po përballet me kritika të pikëpamjeve të tij fetare kohët e fundit, paralajmëroi të diplomuarit se duhet të qëndrojnë të forta kundër sfidave që do kenë nga Hollivudi, mediat dhe e majta laike.

"Disa nga zërat më të zhurmshëm për tolerancën sot kanë pak tolerancë për besimet tradicionale të krishtera", tha Pence. "Bëhu gati."

Me gruan e tij, Karen, i ulur në skenë ai foli, Pence tregoi "sulmet e ashpra" që ai tha se ata duruan kur u kthye këtë vit për të mësuar artin në një shkollë fillore të krishterë ku ajo kishte punuar kur ai kishte shërbyer në Kongres. Ndryshe nga shkalla e saj e mëparshme, këtë herë Karen Pence ballafaqoi me shqyrtim pasi raportet e lajmeve vunë në dukje se shkolla ndalon studentët homoseksualë dhe mësuesit, siç raporton USA Today

"Në pjesën më të madhe të historisë amerikane, ka qenë e lehtë të quash veten i/e krishterë", tha Pence. "Asnjëherë nuk u ndodhi njerëzve që të përqeshen ose tallen nga të tjerët për shkak se kanë mbrojtur mësimet e Biblës. Por gjërat tani janë të ndryshme."

Kjo nënkupton se Pence u këshillon studentëve të përgatiten që edhe mund të tallen, kur ta quajnë veten kristjan.

Pence tha se të diplomuarve do t'u kërkohet jo vetëm të tolerojnë gjërat që shkelin besimin e tyre, por edhe t'i miratojnë ato.

Pence nuk e ka përmendur në mënyrë specifike këtë, por ai ka qenë një objektiv sulmi në gjurmët e fushatës presidenciale, ku kandidati demokrat Pete Buttigieg ka pyetur se si Pence mund ta mbështesë besimin e tij me mbështetjen e tij për Trump dhe kundërshtimin e tij ndaj martesës së homoseksualëve.
Previous Post Next Post