Si të dukeni më Inteligjentët në një Takim Pune përplot me të Huaj

Si të dukeni më Inteligjentët në një Takim Pune përplot me të Huaj
 
 Kur takoni një grup njerëzish të rinj, sidomos në kontekstin e një takimi biznesi, sigurisht që dëshironi të lini përshtypje. Një mënyrë e thjeshtë për t'u dukur sikur je personi më i mençur në dhomë është thjesht të mësosh emrin e të gjithëve.

Përdorimi i emrave të njerëzve në bisedë është një teknikë e njohur për menaxhimin. Nëse jeni në gjendje ta bëni këtë, veçanërisht në një dhomë të mbushur me njerëz të rinj, ju jepni përshtypjen se jo vetëm që ju investoni personalisht në takime dhe vlerësoni mendimin e tyre, por gjithashtu jeni në gjendje të thithni informacione të reja shpejt, duke pasur parasysh se i keni takuar vetëm një herë dhe tashmë jeni në gjendje të tregoni emrin e tyre.

Të mësuarit e një sërë emrave të reja në të njëjtën kohë mund të jetë gjithashtu një propozim i vështirë.

Një histori e kohëve të fundit e Kuarcit bëri një sugjerim të thjeshtë për mënyrën se si ta bënte që të ndodhë: shkruajini ato.

Kur të hyni në sallën e mbledhjes vizatoni një skicë të vogël të tavolinës në një copë letre, me një pikë pranë çdo karrige. Ndërsa njerëzit prezantojnë veten, shkruajnë emrin e tyre poshtë vendit të tyre së bashku me një detaj ose dy rreth tyre nga prezantimi i tyre.

Duke i shkruar gjërat ju jepni vetes informacione të vlefshme për t'u përdorur gjatë takimit kur keni nevojë të bisedoni me dikë.

Dhe nëse nuk janë ulur të gjithë, shkruajini emrat e tyre në bazë të veprimeve, ngjarjeve që ndodhin gjatë prezantimit apo edhe rrobave që kanë veshur.

Kjo në pamje të parë mund të duket një gjë e vogël, por mund të ketë një ndikim të madh në atë se si jeni perceptuar nga një grup i tëri i ri.
Previous Post Next Post