'Ushtria Serbe në Gjendje Gadishmërie drejt Kosovës'

 Trupa të policisë së Kosovës në Veri 
 "Serbia i vundosi trupat e saj në gatishmëri luftarake pasi policia e Kosovës e armatosur rëndë hyri në rajonet e populluara me serbë në Veri dhe bëri një sërë arrestimesh të martën të supozuara për korrupsion." Aljazzera raporton.

Të njëjtën gjë raportojnë edhe disa portale serbe, përfshirë "Alo" dhe "Informer".

Ndërkohë që sipas disa portaleve shqiptare, presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka mohuar që trupa të ushtrisë Serbe të jenë afruar pranë kufirit me Kosovën, por duke theksuar se implementimi i ushtrisë serbe do të vendoset në përputhje me kushtetutën e Serbisë.

Gjithsesi gjithçka mbetet për t'u verifikuar në orët në vazhdim. Por nëse deklaratat e Vuçiçit janë të vërteta, atëherë kjo do të thotë se ai nuk e përjashton mundësinë e ndërhyrjes ushtarake në Kosovë në një moment të caktuar, pasur parasyshë që në Kushtetutën e Serbisë, Kosova është pjesë në këtë shtet.
Previous Post Next Post