Mosngrënja e Mëngjesit bën të Vdesim më shpejt nga Zemra: sipas studimit

Mosngrënja e Mëngjesit bën të Vdesim më shpejt nga Zemra: sipas studimit
  Një studim studim i fundit i realizuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës konkludon se njerëzit që nuk konsumojnë mëngjes janë më të prirur të preken nga sëmundjet e zemrës.

Studimi në fjalë është publikuar në revistën "American College of Cardiology" (Kolegji Amerikan i Kardiologjisë).

Studimi thekson se njerëzit që nuk e konsumojnë vaktin e mëngjesit janë shumë herë më të rrezikuar të vdesin nga sëmundjet e zemrës.

Studiuesit analizuan të dhëna nga 6550 persona nga mosha 40 deri në 75 vjeç.

Autorët e këtij studimi theksuan se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës.

Një vakt i shëndetshëm që në fillim të ditës luan një rol të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve.

Çfarë e Bën Mëngjesin Kaq Të Rëndësishëm?

Shkencëtarë, studiues dhe doktorë anë e mbanë botës konfirmojnë se mëngjesi ofron shumë përfitime për shëndetin dhe mirëqenien e organizmit.

Mëngjesi është një vakt që të mban ngopur për shumë gjatë, por edhe përmirëson cilësinë e ushqyerjes dhe ndjeshmërinë e insulinës.

Ky vakt na mbush me energji për të përballuar më tej ditën.

Për më tepër, njerëzit që hanë mëngjes kanë një peshë më të mirë e më të shëndetshme trupore.

Studiuesit theksojnë se mosngrënja e mëngjesit mund të nxisë shfaqjen e sëmundjeve si: diabeti i tipi 2, tensioni i lartë i gjakut dhe obeziteti.
Previous Post Next Post