Disa Rregulla që na bëjnë NJERËZORË

 Jemi të gjithë në këtë "së bashku", duke u përpjekur të lulëzojmë, të jetojmë, të shmangim shpellat dhe të përdorim gungat në rrugë si një platformë për t'u ngritur. Kudo që jemi dhe me cilindo jemi, ka disa rregulla që janë pjesë e pashmangshme e të qënit njerëzor. Janë rregullat që na bashkojnë, na lidhin, dhe kur i përqafojmë, janë një mënyrë për t'u ndier më pak, se duhet të bëjmë ndonjë nga ato gjërat e çmendura, të çrregullta, të bukura njerëzore. 

1. Rregulli 1). Marrëdhënia është gjithçka.
Është e thënë që njerëzit duhet të jenë njerëz. Ne kemi për qëllim t'i duam, si ata, t'i humbasim, t'u besojmë, t'u hapemi atyre, të mësojmë prej tyre, të ecim drejt tyre, të largohemi dhe nganjëherë, më e vështira deri tani, t'ia kalojmë atyre. Rritja ndodh në hapësirën mes vetes të tjerëve. Këtu mësojmë të duam, besojmë, rrezikojmë, gjejmë kufijtë tanë dhe i zgjerojmë. Mos u frikësoni që të hapni kundrejt marrëdhënjes. Këtu nddohen gjërat e egra dhe të bukura.

Rregulli 2). Ne të gjithë kemi forca të blinduara. (Edhe njerëz të tjerë.)
Gjërat nuk do funksionojnë gjithmonë në mënyrën se si duam, por kur e bëjnë këtë, rreziku gjithmonë do të jetë i vlefshëm. Një pjesë e jetës është humbur nga mënjanimi, duke pritur për kohën e duhur, mundësinë e duhur, momentin e duhur, personin e duhur. Ji i/e guximshëm dhe trim. Ne të gjithë kemi forca të blinduara dhe gjithmonë do t'i kemi nëse do kemi nevojë, - vetëm kini kujdes që të mos i merrni shumë shpejt - ose t'i lini atë për një kohë të gjatë.

Ndonjëherë njerëzit që takojmë do të kenë të tyret, nën lëkurën e tyre, do të duhet shumë përkushtim, butësi dhe durim për të parë se çfarë gjendet nën të. Ndonjëherë ajo do të marrë shumë kohë. Tepër shumë forca të blinduara do të bëjnë që ai  që i vesh të bie moralisht, i pabesueshëm dhe i brishtë. Duke qenë në fund, do të ndjehen sikur është personale. Nuk eshte. Është rezultat i një dhimbjeje shumë të madhe.

"Rritja ndodh në hapësirën midis vetes dhe tjetrit".

Nëse jeni me forca të blinduara shumë të ngushta, sigurohuni që arsyet se pse ju i vishni të jenë ende të vlefshme, dhe mos u largoni nga to më të trishtuar, të vetmuar, më të dhimbshëm. Njerëzit nuk mund t'ju duan nëse nuk i lini ata të hyjnë brenda jush. Dhe ky është një çmim i rëndë për t'u paguar, për mbrojtjen e plagëve të vjetra.

Rregulli 3). Ne të gjithë kemi një trup. Mësoni mirë ta doni atë.
Ekziston vetëm një trup si i juaji në të gjithë planetin - dhe ti e zotëron atë - kështu që e bën atë një mall mjaft të çmuar. Kujdesuni për të dhe njiheni mirë. Mbi të gjitha, duajeni atë. Nuk mund të kujdeseni për diçka që nuk ju pëlqen. Ose mund ta trajtojmë mirë ose mund ta trajtojmë me me ushqime të shijshme të këqija dhe ditë të ëmbla, të shtrirë në divan. Mirë është pak nga të gjitha. Por vini re universin, kur është fjala për t'u kujdesur për trupin tuaj, nëse ushtrimet kanë pasur efekt tek ju, ju e dini tashmë që, duke bërë që  të dashuroni stërvitjen apo ushtrimet, gjërat do të ishin shumë më lehtë, kështu që mund të përpiqeni të punoni për këtë.

Rregulli 4). Të gjithëve do të na prishet zemra.
Ka mësime që duhet të mësojmë. Një zemër e thyer do të thotë se kjo nuk ishte mjaft e mirë, prandaj mëso se çfarë duhet të mësosh, që të jesh gati për atë që je vërtetë.

Jepini vetes kohë për të shëruar dhe për të mësuar rreth asaj që sjell më të mirën prej jush në një marrëdhënie. Shikoni se çfarë është ajo që ju tërhoqi tek ai person, çfarë ndryshoi - për ty apo për atë - ajo që u ndje e keqe, ajo që ndihej mirë, atë që dëshiron më shumë, më pak, asnjë prej tyre. Nëse nuk mëson gjë, rrezikoni të tërhiqni të njëjtët njerëz, me të njëjtin bagazh (tuajin dhe të tyrin), jetoni të njëjtin lloj marrëdhënieje dhe të dilni në të njëjtin lloj përfundimi. Dhe me të vërtetë, kjo është një humbje për ju.

"Gjithçka që na duhet për të mbijetuar dhe për të lulëzuar ndodhet brenda nesh."

Rregulli 5). Ne jemi të gjithë në një udhëtim , por nganjëherë gjërat janë thjeshtë të çuditshme dhe padrejta.
Rrëfim:. Unë në fakt e urrej atë fjalë - 'udhëtim' - kur përdoret ashtu. E urrej më shumë se orët me alarm. 'Udhëtimi' lidhet më është me një feste, 'festa', dhe fjalët e pushimeve kanë tendencë të sugjerojnë që ju mund të zgjidhni opsionin që 'të mbani sendet tuaja', por jeta nuk është kështu. Ne të gjithë duhet të mbajmë sendet tona. Ajo që është e rëndësishme është të mos mbajmë shumë nga sendet e të tjerëve.

Ne jemi të gjithë këtu që të rritemi dhe të mësojmë mësime dhe në përgjithësi, mësimet nuk vijnë të mbushura me diçka të ëmbël, vijnë me në copëza dhe një zhurmë, apo çfarëdo që duhet për të tërhequr vëmendjen tonë. Pothuajse gjithmonë (ndoshta gjithmonë) na vijnë nga marrëdhëniet. Gjithmonë, Bukuria do të dalë nga kaosi, përfundimisht.

Rregulli 6). Gjithçka për të cilën kemi nevojë, nddohet brenda nesh.  
Çdo gjë që na duhet për të mbijetuar dhe për të lulëzuar është në ne. Ndonjëherë është shtresuar nën humbësit që kemi dashur, mësimet që kemi marrë për të mos bërë diçka, ose rregullat për të cilat nuk kemi më nevojë, por ende jetojnë brenda nesh.

Nëse gjërat që keni bërë gjithmonë, ose rregullat që i keni respektuar gjithmonë, po ju shkaktojnë telashe, ka ardhur koha t'i largojmë. Ndoshta. Shumë herë ne i lëmë gjërat 'të ulen' brenda nesh dhe të kërkojnë hapësirë, edhe pse ato na ofrojnë asgjë. Shihini gjërat nga një tjetër këndvështrim. Nëse diçka nuk po funksionon më për ju, 'hiqeni qafe'. Gjërat që do funksionojnë do ta zënë shpejt vendin e tyre. Kjo mund të ndihet e pakëndshme në fillim, por çdo gjë është në rregull. Ashtu si këpucët e reja, mënyra të reja për të qendruar denjësisht në botë, duhet të vishen. Mos u mbështesni tek ato që po j'ua 'plasin shpirtin'.

"Çdo person mbi tokë do të duhej të kalonte apo të përjetonte diçka."

Rregulli 7). Rruga do jetë me gunga.
Do të ketë gunga në rrugë. Lutuni të mos ketë, por do të ketë. Do keni dy opsione - mbi ose përmes. Aktualisht, ekziston një opsion i tretë - të qëndrosh i qetë, por kjo vetëm sa do të të zvogëlojë. Kur ka diçka në rrugën tuaj, shanset janë që nuk do të ndiheni mirë, derisa të jeni të sigurt dhe të shëndoshë në anën tjetër. Gungat nuk quhen gunga sepse ndihen mirë. Quhen gunga sepse ata janë të ndrojtura dhe nganjëherë lëndohen. Ashtu si çdo përplasje në ndonjë rrugë, ndonjëherë mënyra e vetme është të kalosh përmes është përmes. Por megjithatë, sado e mëdhe dhe e rëndë që të jetë përplasja, gjithmonë do ketë terren të sheshtë dhe të butë në anën tjetër.

Rregulli 8). Do të ndihesh të vetmuar ndonjëherë.
Ndonjëherë ju do të pyesni veten se pse rruga e të tjerëve duket sikur jo vetëm është e sheshtë, por nuk reshtin me postime të lumtura në rrjetet sociale. Kjo mund të bëjë që dhimbja e kohërave të trazuara të ndihet më keq. Mos bëni gabim të mendoni se vetëm për shkak se gungat e njerëzve të tjerë nuk përputhen në të njëjtën pikë të shtegut tuaj, nuk ekziston. Ata bejne. Ata bëjnë për të gjithë. Kjo është ajo që na bën njerëzore. Çdo person në planet ka dashur të kalojë nëpër diçka. Ndoshta jo në të njëjtën kohë si ju, dhe ndoshta jo në të njëjtën mënyrë si ju, por të gjithë kanë dashur, humbur, janë lënduar, frikësuar ose janë lënduar në zemër. Ne të gjithë e kemi dalë nga kjo me gërvishtje dhe plagë. Kërkojini si dëshmi që keni mbijetuar dhe do të vazhdoni të lulëzoni.

Rregulli 9). Disa ditë, më e mira që mund të bëni është të marrni frymë. Dhe kjo është në rregull.
Kush nuk ka pasur një nga këto ditë? Ndoshta më shumë se një. Dhe ndoshta për më shumë se një ditë rresht. Ta dini se është në rregull të ndiheni poshtë, të rënë, të ndjeheni sikur nuk mund të ngrihesh. Qëndro ashtu për një kohë të shkurtër - është shëruese dhe e rëndësishme. Vetëm mos vendosni që të 'jetoni atje'.

Rregulli 10). Ajo gjëja për të cilën nuk mund të qëndroni pa menduar. Beje.
Nëse nuk mund të ndaloni së menduari për atë gjë, ia vlen të provoni. Pra, vetëm filloni. Stop, duke menduar për atë që kani për të humbur (ndoshta do humbisni shumë), dhe filloni të mendoni për atë që keni për të fituar. Dhe mos u mundoni të parashikoni rrugën tuaj. Kur të bësni gjënë e duhur, do të keni pasion, energji, kreativitet dhe burime që nuk ke imagjinuar kurrë. Por ata nuk mund të shfaqen për ju deri sa të filloni.
Previous Post Next Post