'Pasojat shpirtërore nga konsumi Alkolit'

'Pasojat shpirtërore nga konsumi Alkolit'

 Megjithëse prodhohet masivisht dhe promovohet egërsisht, konsumohet nga miliona, madje miliarda njerëz në mbarë botën, por shumica e njerëzve nuk i konsiderojnë pasojat shpirtërore nga të konsumuarit alkol.

Le të fillojmë duke i hedhur një sy etimologjisë së fjalës "alkol". Fjala "alkol" rrjedh nga fjala arabe "al-kuhi", dhe do të thotë "trupi duke ngrënë shpirtin."

'Pasojat shpirtërore nga konsumi Alkolit'

Sipas fjalëve të shkrimtarit Jason Christoff: Në alkimi, alkoli përdoret për të ekstraktuar esencën shpirtërore të një qenie. Gjithsesi, është e qartë që alkoli përdoret në ekstratimin e esencave për vajra esencial, dhe sterilizimin e mjeteve spitalore. Por konsumi i alkolit nga njeriu, ekstrakton pikërisht esencën shpirtërore, duke bërë që trupi të jetë më i prekshëm nga qeniet që ndodhen pranë, ku shumica prej të cilave kanë frekuencë më të ulët (keni menduar ndonjëherë se përse disa pije alkoolike i quajnë "spirits" - shpirtëra). Kjo për shkak se njerëzit që konsumojnë alkol me shumicë, shpesh humbin ndjenjat dhe nuk mbajnë mend se çfarë ka ndodhur. Kjo ndodh për shkak se shpirti i mirë largohet, për shkak se kushtet e qëndrimit janë tepër të ndotura dhe shumë traumatike për t'u toleruar./Oculus News
Previous Post Next Post