Banorët e nëntokës, që jetojnë nëndhe

Jetimët që jetojnë në kanalet e Moskës

Të paktën që nga vitini 2002, vlerësohet se rreth 50 mijë të pastrehë jetojnë rrugëve të kryeqytetit të Rusisë, Moskë. Shumica e tyre janë të droguar dhe "parazitë" që mbijetojnë duke vjedhur, u lutur dhe prostitucionit. Shumica janë arratisur nga jetimoret shtetërore, ku kushtet janë shumë të këqija.

Jetimët e Moskës që jetojnë nëntokë

Praktikisht këto fëmijë jetojnë nëpër rrugët e Moskës, por shkojnë në kanale gjatë dimtrit të ashpër rus, kur temperaturat shkojnë nën zero. Shumica e tyre vdesin të ngrirë nga të ftohtit.

Në ditët e sotme, situata duket edhe më e keqe. Disa organizata jo qeveritare vlerësojnë se në ditët e sotme numri i tyre ka arritur deri në 100,000. Por Moska zyrtare i mohon këto shifra duke pretenduar se numri i tyre nuk i kalon 10,000.

Të pastrehët që jetojnë poshtë Manhatanit

Ekzistojnë me mirëra të pastrehë që jetojnë në Nju Jork. Disa prej tyre jetojnë brenda një tuneli rreth 4 kilometër të gjatë, që njihet si tuneli "amtrak", poshtë parkut "Riverside" të Manhatanit. Rezidentët e parë të këtij tuneli mbërritën rreth viteve 1980, kur tuneli u braktis. Në vitin 1991, u kthyen sërish në të pastrehë kur tuneli "amtrak" nisi të përdorej sërish nga autoritetet. Më pas shumë individë nisën të jetojnë në cepat dhe të çarat e tunelit.

të pastrehët që jetojnë nëndhe në Manhatan

Përdorimi i drogës është një problem i njerëzve që jetojnë në këto tunele. Shumë prej tyre shkojnë në qendrat e trajtimit, por shpesh nuk janë mjaftueshëm të ligjshëm për t'u trajtuar. Qeveria organizon vazhdimisht bastisje të këtyre vendbanimeve, gjë që i ka detyruar disa prej tyre të largohen. <<<<<<<< <<

Previous Post Next Post