Ish Astronauti i NASA-s themeloi Institutin për të zbuluar të Pamundurën

Ish Astronauti i NASA-s themeloi Institutit për të buluar të Pamundurën

  Edgar Mirchell mund të mos jetë aq i famshëm se sa Nil Armstrongu, por në fakt ka lënë një trashëgimi që e tejkalon shkencën. Themeloi Institutin e Shkencave Neotike (IONS), Institut ky që orvatet t'i përgjigjet pyetjeve që mundojnë njerëzimin, si pë shembull: Jemi të vetëm në Univers? A ekziston më koshienca, pas vdekjes? Ekzistojnë vërtetë aftësitë psikike? A mund ta parashikojmë të ardhmen?

Si njeri i shkencës, në fillimet e tij si shkencëtarë nuk i kushtoi rëndësi çshtjeve spekulative, si p.sh., parapsikologjia, madje edhe okultizmit. Por mendësia e tij ndryshojë pasi përjetojë një moment zgjimi. E përshkrojë këtë përvojë si një portë hyrëse drejt një mënyre të re të të menduarit.Instituti i Shkencave Neotike ka kryer disa lloje kërkimesh në fushën e parapsikologjisë. Këto kërkime janë konsideruar shumë ambicioze. Përveç studimeve që kanë ndërmarrë, anëtarët këtij instituti janë të specializuar edhe në organizimin e "workshopeve" mbi zhvillimin personal.

Prej më shumë se 40 vjetësh, ky institut vazhdon të frymëzojë njerëzit dhe i ndihmon ata të njohin potencialet e tyre të brendshme./Oculus News


Previous Post Next Post