Gjëja e parë që shohim në pikturë tregon Frikën më të Thellë që kemi në mënyrë të Pandërgjegjshme

Vajza në pikturë

 Frika është një përgjigje natyrore ndaj rrezikut potencial. Sidoqoftë psikika jonë mund t'i shoqërojë simbolet e çuditshme me një rrezik potencial, thjeshtë për faktin sepse kemi emocione të pazgjidhura në subkoshiencë.

Piktura që po paraqesim është një pikturë perfekte për të bërë psikanalizën e frikërave më të thella të pandërgjegjshme.

Është vetë piktura që nxit mendjen e pandërgjegjshme që të lidhë objektet dhe figurat e kësaj pikture me frikën, sepse tregon mesazhin minimal të kafkës, pra drita në pikturë formon simbolin e kafkës, simbol ky i frikës. Figura e parë që secili sheh në këtë pikturë tregon shumë për frikërat më të mëdha, pasi është gjëja e parë me të cilën pavetëdija e lidh.

Ky test psikanalitik është i thjeshtë dhe i shpejtë. Është efektiv dhe mahnitës. E gjitha çfarë duhet të bëni është të lexoni për figurën e parë që ju ka kapur syri.

Cila ishte gjëja e parë që patë sapo i hodhët një sy për herë të parë kësaj pikture?

Vajza e vogël

Nëse ishte vajza e vogël figura e parë që ju kapi syri, kjo tregon se frikërat tuaja rrjedhin nga emocionet e represuara që vijnë nga fëmijëria.

Gjëja e parë që shohim në pikturë tregon Frikën më të Thellë që kemi në mënyrë të Pandërgjegjshme

Ekzistojnë një sërë ngjarjesh që mund të formësojnë mendjen e një fëmije. Nëse nuk përpunohen ashtu siç duhet, mund të dalin në sipërfaqe në moshën e rritur në formën e frikërave, modeleve konjitive, dëshirave të të përshtatshme apo të dhënit pas veseve apo gjërave të veçanta.

Marrëdhënja me nënën është shumë e rëndësishme në zhvillimin emocional. Nëse fëmija duhej të shpenzonte shumë kohë larg figurës amënore, ose nëse mamaja nuk i ka kushtuar shumë vëmendje dhe dhuruar dashuri fëmijhës gjatë fëmijërisë, ka të ngjarë që gjithçka të jetë projektuar në frikëra në mënyrë të pandërgjegjshme.

Në këtë mënyrë, fëmija mund të zhvillojë një frikë duke marrë vendime apo duke marrë përgjegjësi.

Nuk është e thënë që kjo lloj traume mund të ndodhë në fëmijëri, por mund të ndodhë edhe në foshnjëri.

Flutura

Flutura është një nga ato simbole që zakonisht lidhet me kuptimin pozitiv. Sidoqoftë, ekziston një kuptim më i thellë i pavetëdijshëm i këtij simboli që vjen nga errësira.

Gjëja e parë që shohim në pikturë tregon Frikën më të Thellë që kemi në mënyrë të Pandërgjegjshme

Sipas interpretuesve të ëndërrave, flutura është shenjë e ndryshimeve dhe fillimeve të reja.

Një flutur me ngjyra dhe që shkëlqen është shenjë e shpresës së mirë, një ngjarje e re në jetën e atij që e sheh.

Simboli shpirtërorë i këtij simboli është një tejçues shpirtërash në jetën tjetër. E çon fluturën në botën e të vdekurit.

Nëse gjëja e parë që sheh në pikturë është flutura, atëherë frikërat tuaja të pandërgjegjshme rrjedhin nga frika e vdekjes, ose nga frika për të mos jetuar, nga humbja e mundësive për të jetuar. Gjithashtu duhet të rezistoni për të mos ndjerë emocione të shtypura pikëllimi nga shokët apo miqtë e ngushtë, të cilët nuk janë më me ju.

Luleshtrydhja

Luleshtrydhja e vendosur në qendër të pikturës dhe më e madhe se sa realisht është një frut i tillë në realitet, përfaqëson zemrën. Prej kohësh është një simbol i dashurisë. Një pëfaqësim më i mirë do ishte një produkt që vjen nga dhimbja prej dashurisë.

Gjëja e parë që shohim në pikturë tregon Frikën më të Thellë që kemi në mënyrë të Pandërgjegjshme

Madje ekziston një legjendë që thotë: për shkak të vdekjes së Adonisit, perëndesha Venus nuk mund të qante, dhe çdo lot që binte në tokë, prodhonte një luleshtrydhe.

Nëse është luleshrtrydhja figura e parë që shihni, atëherë ajo çfarë po kërkoni është në zemrën tuaj. Frikërat më të mëdha tuaja rrjedhin nga rezistenca e pandërgjegjshme që keni kundrejt dashurisë.

Origjina e kësaj frike zakonisht vjen gna fëmijëria, nga mënyra se si prindërit tonë shprehnin ndjenjat për njëri-tjetrin prëpara nesh. Sidoqoftë, mund të vijë nga një thyerje brutale të zemrës nga një marrëdhënje e parë.

Madhësia e ekzagjeruar e luleshtrydhes tregon se sa shumë dashuri keni për të dhënë. Tregon se keni kaq shumë dashuri të represuar brenda vetes, sa që keni frikë ta dhuroni sepse keni frikë se mos ndëshkoheni. Vazhdo për më tej  >>>>>

Previous Post Next Post