Sekretet e familjeve të forta dhe shëndosha

Sekretet e familjeve të forta dhe shëndosha

 Një familje e fortë është një vend ku hyjmë për qetësi, zhvillim dhe rigjenerim; një vend ku mund të rilindim dhe gjenerojmë fuqinë e ndjenjës pozitive. Dashuria, është investimi më i mirë.

1. Vlerësimi

Të ndjerit të vlerësuar nga të tjerët, kjo është një vlerë bazike njerëzore. Kështu që filloni të vlerësoni - mendoni në mënyrë pozitive. Shihni çfarë keni, në vend që të shihni çfarë nuk keni.

2. Angazhimi

- Intestoni kohë, energji, shpirt dhe dashuri;
- Promovoni lumturinë dhe mirëqenien e njëri-tjetrit;
- Puna kërkon kohë, energji dhe vëmendje, dhe nëse nuk japin produktivitet kjo do ndikojë jetën për ditët apo javët e ardhshme. Nëse jeni një baba i mirë, edhe nipat e juaj do kenë një baba të mirë gjithashtu.

3. Komunikimi

Komunikimi i mirë ndihmonë të krijojmë një sens të përkatësisë dhe lehtëson frustrimet dhe krizat, Zakonisht kërkon kohë dhe praktikë. Bisedad rastësore pastrojnë dhe sheshojnë keqkuptimet.

4. Përshtatja me krizat

Probleme ka gjithandej. Por aftësia për t'u përballur me to, padyshim që i sfidon kur ato ngrihen. Të menduarit pozitivisht, aftësitë komunikative, resurset shpirtërore dhe adaptueshmëria prodhojnë mjetet e përshtatshem për t'u përballur me krizat.

5. Mirëqenie shpirtërore

Është përkujdesja për secilin nga ne që promovon dashurinë dhe dhembshurinë për të tjerët. Dimensionet shpirtërore në jetën e përditshme si disa vlera, ndershmëria, përgjegjshmëria dhe toleranca janë to domozdoshme për mirëqenien shpirtërore.

6. Koha së bashku

Asnjë makinë, asnjë shumë parashë, madje as edhe shtëpitë më lluksoze nuk ndikojnë që familjet e mira të qëndrojnë bashkë.

Shpenzoni kohë bashkë, duke punuar, luajtur, kënduar, kërcyer, dëgjuar, ecur, qeshur, ngrënë, etj, etj./Oculus News
Previous Post Next Post