Kujdes kur konsumoni këtë Ushqim pasi krimba të rrezikshëm mund të shfaqen në trup

Kujdes kur konsumoni këtë Ushqim pasi krimba të rrezikshëm mund të shfaqen në trup

 Shumë njerëz konsumojnë të njëjtin ushqim çdo ditë, diçka kjo që nuk është e dobishme për shëndetin. Shpesh këta njerëz nuk janë në dijeni të faktit që mishi i derrit apo i viçit mund të përmbajë një lloj krimbi që ndikon seriozisht në shëndet.

Sapo këta krimba hyjnë të organizmin e njeriut, mund të zhvendosen për nga sytë, nën lëkurë, madje edhe në tru. Thjeshtë ideja e të pasurit të tillë krimba në trup, është tmerrësisht e frikshme, por ja që ndodh.

Sipas një ekipi doktorësh të Spitalit Addenbrookes të Kambrixhit, një pacient shkoi tek ta duke u ankuar për një dhimje koke të tmerrshme.

Pacientit iu tha që të bënte disa analiza dhe u kthye sërisht, por këtë herë duke u ankuar për të tjera simtoma.

Ky pacient rrëfeu se kishte qenë në Kinë, Tajlandë, Japoni dhe në Korenë e Jugut, vende këto të njohura për rastet më të shumta të parazitit Spirometra Erinaceieuropaei.

Veç dhimbjes së kokës, ky pacient përjetonte dobësi dhe kriza, simptoma këto të shkaktuara nga ky loj paraziti.

Pasi u diagnostikua me infeksionin e sparganosis, doktorët ia hoqën shpejt krimbat me anë të operacionit, pasi kjo është e vetmja mënyrë për të kuruar këtë infeksion.

Thaeniasis është një inkfeksion i shkaktuar nga parazitët, nga shiriti i kaut, shiriti i derrit dhe shiriti aziatik.

Njerëzit mund të infektohen me këtë lloj paraziti duke ngrënë mish të gjallë apo të pabërë.

Infeksioni nga shiritat mund të shkaktohet në dy mënyra:

1. E para është duke konsumuar mish derri apo kau të infektuar të pabërë.

2. Mënyra e dytë është duke konsumuar jashtëqitje derri ose njeriu./Oculus News
Previous Post Next Post