Të ngrënit me duar e gishtërinj është më e shëndetshme se me lugë dhe pirun

 Të ngrënit mbi një tavolinë luksoze ushqim të bollshëm nuk është gjithmonë mënyra më e shëndetshme.

Të ngrënit në "mënyrë të keqe", me duar dhe duke lëpirë gishtat mund të jetë më dobiprurëse për shëndetin në rrethana të caktuara, dhe gjithashtu mund të largojë disa sëmundje.

Mënjanimi i Diabetit 2

Një sërë njerëzish që ushqehen shpejt kanë më shumë mundësi që të përjetojnë efektet e sëmura të dabetit 2. Kjo ndodh për shkak se të ngrënit me lugë dhe piru është më e shpejtë se të ngrënit me duar.

Përmirësimi i tretjes së ushqimit

Ndëdrsa ushqehemi me duar truri merr sinjale përmes nervave të duarve dhe gishtërinje nëse ushqimi është i ftohtë apo i grogtë, i fortë apo i butë, duke përgatitur kështu më parë organet e tretjes për këtë proces.

Shmanget konsumimi i tepërt i ushqimit

Zakonisht shumica e njerëzve që ushqehen me duar janë të dobët pasi në të shumtëne rasteve nuk ushqehen shumë. Kjo mund të vihet re lehtësisht tek moshat e reja, nëse prindërit i lejojnë të ushqehen me duar.

Të ngrënit me duar e gishtërinj është më e shëndetshme se me lugë dhe pirun

Njerëzit që në të njëjtën kohë ushqehen dhe bëjnë diçka tjetër, konsumojnë më shumë ushqim se sa njerëzit që ulen posaçërisht në tavolinë për të ngrënë.

Kur usheheni me të dyja duart, nuk mund të bëni gjë tjetër, duke qenë se duart janë me yndyrë dhe të zëna. Në këtë mënyrë jeni të përqendruar vetëm në atë çfarë jeni duke ngrënë, kështu që jeni të fokusuar në sasinë e ushqimit që do konsumoni dhe kohën e shpenzuar në konsumimin e tij./Oculus News
Previous Post Next Post