Përse seksi sekret është tmerrësisht joshës?

Përse seksi sekret është tmerrësisht joshës?

 Kur çiftet angazhohen në marëdhënje seksuale sekrete, kjo ndodh zakonisht kur përfshihen në një marrëdhënje me një partner të ri. 

Kënaqësia seksuale arrin pikun gjatë vitit të parë të marrëdhënjes dhe më pas bie në mënyrë të qëndrueshme. Eksitimi i seksit sekret mund të ndodhë pjesërisht nga ekstaza e marrëdhënjes së re. Fatkeqkeqësisht kjo mund të reduktojë zgjimin dhe dëshirat seksuale ndaj partnerit. 

Frika për të mos u zbuluar
Kur mundohemi ta mbajmë marrëdhënjen sekrete, frika nga zbulimi mund të rrisë eksperiencën seksuale. Në një studim klasik, Dutton dhe Aron gjetën që individët që ishin më nën ankth the të friksuar, ishin më atraktiv. Çdo lloj zgjimi psikologjik mund të rrisë ndjenjën për partnerin sekret. Rrahja e shpejtë e zemrës kur mendojmë se marrëdhënja mund të zbulohet, mund të rrisë dëshirën për partnerin. Dhe ndarja e këtij sekreti me të paktën një tjetër person, është gjithashtu shumë e rëndësishme.

Jemi të prirur që t'i ndajmë sekretet me njerëzit që jemi afër, por ndarja e sekreteve mundet gjithashtu të na afrojë me të tjerët. Ndajra e sekreteve shoqërohet gjithashtu me rritjen e kënaqësisë në marrëdhënje dhe rritjen e cilësisë së marrëdhënjeve të çifteve romantike. Ndajra e sekreteve, kryesisht për dëshirat seksuale, mund të rrisë gjithashtu kënaqësinë seksuale të çifteve, theksojnë studimet e fundit.

Por shumica e marrëdhënjeve sekrete një ditë dalin në pah, kështu që shijojeni marrëdhënjen tuaj, sa të zjasë, të zgjasë!/Oculus News
Previous Post Next Post