Mënyrat për t'u dukur më të Zgjuar

Mënyrat për t'u dukur më të Zgjuar

Harrojini syzet e modeluara dhe librat në duar për të dhënë përshtypjen e mençurisë; këto janë sekretet e vërteta të kohës së sotme, të cilat bëjnë të perceptohemi si më të mençur e të zgjuar, bazuar në shkencë.

1. Flisni me ekpsresion
Nuk ka lidhje se çfarë thua, por mënyra se si e thua.

Për të tingëlluar më të mençur, vendosini pak energji zërit tuaj. Përpiquni të nxirrni në pah FJALËT e rëndësishme. Bëjeni më të ndryshueshëm tonin dhe ritmin e zërit.

2. Mbulojuni
Njerëzit e zgjuar nuk tregojnë shumë nga lëkura e tyre
Nëse dëshironi që të tjerët të mendojnë se jeni të zgjuar, atëherë mos vishni rroba që ju zbulojnë.

Studimet tregojnë se kur njerëzit shohin anë trupore të zbuluara, kjo i bën ata të mendojnë për trupin dhe jo për mendjen.

3. Bëni më shumë kontakt me sy
Ekzistojnë ndryshime kulturore por zakonisht pjesa lindore e Europës i sheh si më të besueshëm ata që bëjnë më shumë kontakt me sy.

Gjithashtu janë të prirur që ta shoqërojnë shikimin me sy, me aftësi të mëdha të lidershipit.

4. Shqetësohuni shumë
Thonë se injoranca është bekim dhe lumturi. Kjo për shkak se njerëzit me inteligjencë të lartë janë më të prirur të sheqetësohen se sa ata me inteligjencë të moreruar.

5. Qeshni
Sigurisht që qeshja është e magjishme, të njëjtën gjë e ka vërtetuar shkenca në lidhje me inteligjencën.

6. Qëndrimi truporë
Qëndrimet trupore janë të rëndësishme, të qëndruarit me një trup të drejtë, kjo jep përshtypjen e vetëbesimit dhe inteligjencës tek të tjerët, sipas shkencës.

7. Thjeshtë besoni
Studimet tregojnë që besimi mund t'i bëjë njerëzit më të zgjuar. Kështu që mos u tërhiqni mbrapsht nga stereotipet, mos limitoni besimet apo të ndikoheni nga mendimet e të tjerëve.
Previous Post Next Post