Mënyrat për të qëndruar Mendërisht shëndetshëm

Mënyrat për të qëndruar Mendërisht shëndetshëm

1. Kujdesuni për trupin
Mendja dhe trupi janë përfundimisht të lidhura me njëra-tjetrën dhe shëndeti i trupit mundet të ndikojë në shëndetin mendorë. Njerëzit me probleme kronike shëndetësore janë më të prirur të bien në depresion dhe karakterizohen nga një depresion më i gjatë dhe më i ashpër se njerëzit e shëndetshëm fizikisht. Kur trupi ndohet dobët apo ka dhimbje kronike, kjo gjë ia redukton gjithkujtë shëndetin mendorë dhe stabilitetin. Duke bërë rregullisht ushtrime, trupi lëshon endrofina që përmirësojnë gjendjen shpirtërore dhe japin më tepër energji. Ushtrimet mundet gjithashtu të jenë një mënyrë e mirë për të menaxhuar stresin.

2. Kini mendjen se me se ushqeheni
Ushqimi mund të ndikojë në gjendjen shpirtërore dhe kjo është e privuar tashmë në një sërë studimesh shkencore. Qëndroni larg ushqimeve që ju luhasin gjendjen shpirtërore dhe ju bëjnë të ndiheni të zbrazur, si kafeina, ushqimet me sheqer apo thjeshtë karbohidratet. Të ushqyerit shëndetshëm bëjnë që trupi të funksionojë më mirë dhe parandalon luhatjet dhe topitjet emocionale duke stabilizuar sheqerin në gjak. Mos harroni që mendja dhe trupi janë të lidhurua, dhe kur ushqeni mendjen, ushqeni edhe trupin.

3. Rrethohuni nga njerëz pozitiv
Asgjë nuk mund të jetë më konsumusese sa të jeshë i rrethuar nga njerëz negativ. Pikpamja juaj për jetën është e prirur të formësohet nga mediat dhe nga njerëzit me të cilët qëndroni.

4. Vendosni qëllime realiste për veten
Njerëzit apo shumica e tyre ëndërrojnë dhe presin që ëndërrat e tyre të bëhen realitet. Por jeta është komplekse me uljet e ngritjet e saja. Vendosini vetes qëllime të vogla të cicat mund t'i arrini, dhe më pas gradualisht duke shkuar drejt ëndërrës së madhe.

5. Mësoni se si të menaxhoni më mirë stresin
Stresi mund të jetë gjymtues dhe nëse nuk menaxhohet mund të bëjë dëme të vazhdueshme. Stresi kronik lidhet me një sërë sëmundjesh, si alzajmeri, problemet e zemrës, obeziteti, depresioni dhe diabeti. Lajmi mirë këtu është se menaxhimi i stresin mund të ulë nivelin e problemeve potenciale të trupit. Ushtrimet janë shumë të bobishme për të reduktuar stresin, po ashtu edhe joga dhe teknikat e meditimit.
Previous Post Next Post