"Mixology" - së shpejti hapet ekspozita artistike me artistë shqiptarë dhe zviceran në Tiranë, dt. 20-22 gusht

 Artisti shqiptar, Dritan Mardodaj dhe artistja zvicerane, Tanja Laeri, kanë bashkpunuar së bashku për të ekspozuar disa prej punimeve të tyre në Qëndrën Komunitare dhe Kulturore Ndërkombëtare "Ditart" të titulluar "Mixology", në Tiranë. 

"Mixology" - së shpejti hapet ekspozita artistike me artistë shqiptarë dhe zviceran në Tiranë, dt. 20-22 gusht

Të dy artistët në punimet e tyre kanë gjetur interes për tema historike dhe politike, dhe punimet e tyre karakterizohen nga një lloj paralelizmi, si ready-made i Dritan Mardodaj “Leadership, no more communism please” (Leadeship, jo më komunism të lutem), dhe  “Red toilet”, (WC-ja e kuqe) e Tanja Laerit, të cilat janë vepra me qëndrim të ngjashëm ndaj komunizmit, dhe shprehi kapriçoze kundrejt regjimeve dikatoriale. Titulli i ekspozitës “Mixology” përfaqson larminë e subjekteve dhe të mediumeve të ndryshme me të cilat ata punojnë. Në këtë ekspozitë dyshe, Mardodaj ekspozon disa nga fotografitë dhe ready-madet e tij, ndërsa Laeri disa prej tablove të saj, dhe gjithashtu do t'jet e pranishme duke pikturuar, gjë që është pjesë e punës së saj në projektin rezidencial me Ekphrasis Studio.

Ekspozita “Mixology” do të mbahet në Qendrën Kulturore Ditart, rruga Mustafa Lleshi nr.41, Tiranë, Shqipëri.

Hyrja falas. 20-22 gusht, 2016,
18:00 - 21:00.
Previous Post Next Post