Ujvarat më mbresëlënëse në botë

 Ujvara është ajo pjesë e lumit ku uji bie në mënyrë pingule nga lartë poshtë, ku si pasojë shtati i lumit nuk duket the është thuajse inegzistent, dhe më tej lumi vazhdon normalisht rrugën në shtatin e tij. Për shkak të spektaklit pejsazhorë që krijojnë, ujvarat thithin turistë dhe janë burim konstant të ardhurash për banorët lokal. 

Në vijim po paraqesim disa nga ujvarat më mahnitëse dhe të veçanta në botë, ku përfshihet edhe ujvara shqiptare e Thethit.

Ujvara Angel, Venezuelë

Ujvara Havazu, Arizona

Ujvara e Thethit, Shqipëri

Ujvara Viktoria, Zimbabve

Ujvara e Niagarës, kurifi SHBA - Kanada

Ujvara Plitvice, Kroaci

Ujvara Tugela, Afrika e Jugut

Ujvara Uzut, Marok
.
Previous Post Next Post