Top 5 Shoqëri Magjistarësh

 Njerëzit janë magjepsur nga fuqia e magjisë dhe dhe e shoqërive për shkak të ndikimit kulturorë, por shumë pak njerëz dinë për magjistarët e vërtetë dhe shoqëritë magjike që popullojnë planetin tokë. 

Këto rende magjishë janë të vërtetë, dhe ekzistojnë të paktën 5 shoqëri magjistarësh që mund të na japin një këndvështrim fillestarë të thellë mbi magjitë dhe magjistarët.

 Ordo Tempis Orientis

1. Ordo Tempis Orientis (OTO)
 Ordo Tempis Orientis është argumentueshëm një post fëminorë i një shoqërie magjike. U themelua fillimisht nga Theodor Reuss si një degë e frimasonerisë, më tej është zaptuar dhe influencuar masivisht nga Aleister Crowley dhe religjioni i tij Thelema. Sot, OTO është një nga organizatat më dominante që përfaqëson mësimet e Crowley-t dhe Rendin Typhonian.

OTO ndjek një përzierje sinergjike e masonerisë dhe mendimit thelemic, me tekst bazë librin e Crowley i njohur si Libri i Ligjit. Kategoritë e rendit janë të ndarë në tre gradë, duke nisur me gradën si "njeriu mbi tokë", më pas rriten në gradë duke kaluar tek "grada e vetmitarit". Ndjekësit për në gradën më të lartë mësojnë rituale komplekse dhe magji, përfshirë që nga ditarët magjik dhe ritet Eluisiane, seksin magjik dhe ritualet e sakrificës.


2. Tempulli i Set
Në natën e 21 korrikut, 1975, Michael Aquino u kontaktua nga Set, një figurë që njihet si Luciferi apo Satanai. Set kërkojë një restaurim të tempullit të tij për mësimet e tij që të ndiqej sërish. Kjo mitologji, e kombinuar me influencën e Thelemas, Hermeticizmit, dhe paganizmit, hodhën themelet e Tempullit Set.

Qëllimi i këtij tempulli është vetë-hyjnënimëzimi i të gjithë pjesëtarëve të tij përmes të kuptuarit të Set dhe magjisë së zezë që ai mëson. Megjithëse ka një sistem shkalle si llozhat tradicionale magjike, ky tempull ndryshon pasi karakterizohet nga grupe të organizuara të quajtura Pylons, që studiojnë tema esoterike, si vampirizmi apo kalorësia e errët, dhe në grupe më të mëdha quhen Urdhërat. Tempulli i Set nuk këshillon rituale formale po inkurajon anëtarët e tij të mësojnë e të zhvillojnë majginë e tyre të zezë dhe fjalët magjike.

3. Fraternitas L.V.X. Occulta
Një degë amerikane e Agimit të artë që u pamvarësua, Fraternitas L.V.X. Occulta, ose Vëllazëria e Dritës së Fshehur, i dedikohet të mësuarit të dise traditave të mistershme perëndimore për t'i shërbyer njerëzimit. Termi "Drita e Fshehtë" u zgjodh për shkak të përputhjes numerike të parimit bazë të tempullit të mbretit Solomon. Kjo vëllazëri me bazë në amerikë, tani është e shpërndarë në të gjithë botën.

Kjo vëllazëri është një shkollë tradicionale e praktikës hermetike, e cila trajnon magjinë e përputhjes dhe metotad e saj derivojnë nga tabletat e smeraldid, teksit më i hershëm i magjisë perëndimore. Kjo magji mund në më të mirën e saj mund të shprehet përmes aksiomës, "Aq lart, po aq edhe poshtë". Me fjalë të tjera, kurdo që dikushh dëshiron të arrijë diçka përmes fuqisë së magjisë, duhet të jetë në përputhje fuqitë ujore në lartësi duke i kërkuar ato në botën tonë. Për shembull, nëse dikush dëshiron dashuri, duhet ta bëjë ritualin e tij nën Hënë e të qëndrojë në pozicion juglindorë, ku përfshihet edhe uji.

Ordo Aurum Solis

4. Ordo Aurum Solis
Shumë shoqëri magjike pretendojnë trashëgimi të lashtë, por Ordo Aurum Solis (OAS) mund të qëndrojë veçmas, duke cituar se tradita e tyre Ogdoadig ka nisur që nga zoti i Egjiptit të lashtë, Thoth. Duke e pasur origjinën në traditat mistike të Greqisë dhe Egjiptit të lashtë, tradita Odoadic ka kaluar nga një mjeshtër në tjetrin, përfshirë Platonin dhe Galenin, në një traditë të quajtur "Zinxhiri i Artë", derisa në vitin 1897 u formua OAS.

E formuar dhe organizuar rreth strukturave të llozhave duket se është shoqëria hermetike më influencuese, OAS i ndan anëtarët e saj në tre holle të ndryshme duke klasifikuar gradat dhe aftësitë. Këto anëtarë ndjekin tre shtylla - teologjinë, filozofinë tradicionale, dhe magjinë e lartë ose ndryshe Theurgy. Theurgy-a konsiderohet aspekti më i rëndësishëm i mjeshtrit, ku njeriu bëhet një anije e gjallë për një zot apo shpirtë për të komunikuar urdhërat hyjnorë apo njohuritë me urdhërin.


Fratenitas Saturni

5. Fraternitas Saturni
Një nga shoqëritë më të shquara mistike gjermane është Fraternitas Saturni (Vëllazëria e Saturnit). Kjo organizatë u formua pas një konference katastrofike të Weida-s, ku Aleister Crowley u përpoq të vetëshpallet si shpëtimtari i botës dhe i magjistarëve dhe llozhave gjermane. Ata që e refuzuan Crowley-n por që ishin të ndikuar nga Thelema, do të formonin shoqërinë e tyre magjike, të pamvarur nga rregullat e saj/

Fraternitas Saturni sot është e organizuar në kapituj, ku anëtarët ngrihen përmes një sistemi 33-shkallësh. Në shkallën e parë ata mësojnë më shumë magji komplekse të ritualeve në një përzierje e Thelemic dhe traditave astrologjike të quajtura magjia e Saturnit. Një ritual i veçantë është "thirrjet egregore", një qenie yjore që është akumulimi e idealeve të thirrjeve të grupit, të emocioneve dhe të aspiratave dhe mund të marrë shumë forma fizike. Një nga këto egregore, u quajtur GOTOS, furnizon vëllazërinë me fuqi psikike.
Previous Post Next Post