Njerëz, të cilët kemi Vërtetë nevojë t'i kemi pranë në Jetë

 Nuk ekzistojmë në këtë botë për të qenë të vetëm. Ekzistojnë shumë personalitete që hyjnë dhe dalin nga në jetën tonë për të na mësuar dhe nxisin që të rritemi. Ndërveprimet tona me botën ruajnë përvoja të thella.

Nxitësi
1. Ky është motivatori jonë. Pavarësisht çfarë bëjmë, ky person ndodhet në anën tonë duke brohoritur për ne dhe inkurajuar të ndjekim ëndërrat. Dhe kur ndiheni keq, është nxitësi i cili gjen dritën të fund të tunelit. Ky është zëri i motivit.

2. Lidhësi
Ky është ai lloj personi që njeh gjithkënd, ose ka mjetet të gjej dikë që mund t'ju ndihmojë. Lidhësi është magjik. Ai apo ajo ju lidh me atë person që mund t'ju udhëheqë më mirë drejt ëndërrave tuaja. Ky lloj personi të bën të ecësh. Mund të mos ketë përgjigjet e duhura por ju dërgon tek personi që do ta bëjë më të lehtë për ju të navigoni në këtë jetë.

3. Mësuesi
Ky është mentori juaj. Mësuesi do t'ju mësojë përmes shembujve dhe do sigurohet që mësimet të jenë vëzhguar dhe mësuar me ndërgjegje të plotë. Mësuesi është mjeshtëri i grupit. Ky person përdor metaforat dhe ngjarjet e ndryshme për t'ju dërguar në ndërgjegjen tuaj dhe t'ju nxisë të kërkoni pjesët e errëta dhe të shndritshme të vetes suaj. Dija është fuqi dhe mësuesi ai person, udhëheja e të cilit është e paçmueshme.

4. Terapisti
Është e rëndësishme të keshë pranë një person me të cilin të kesh mundësi të ndash frikërat dhe sekretet më të thella pa paragjykim. Terapisti ka aftësinë t'ju dëgjojë përmes fjalëve dhe veprimeve. Ky person ju njeh aq mirë, sa që është i aftë të analizojë atë që nuk ju ka shkaur nëpër mend. Ky person mund të jetë avokati i djallit dhe ju nuk do ta merrni për ofendim, pasi shihni të shkuarën përmes çështjes së tashme.

5. Komediani
Do kesh nevojë përherë për një mik që mund t'ju bëjë të qeshni, kryesisht ju. Kënaqisa e të pasurit një mik të tillë është se jeta merret si një lijë. Ndonjëherë duhet të bësh disa hapa bmrapa e të shohësh se asgjë nuk është siç duket. Komediani mund të kthejë çdo ngjarje në një rutinë sarkastike. Tek ky person nisni të shihni dritë/

Pikërisht, ashtu siç kemi nevojë në jetën tonë për këta njerëz që të na ndihmojnë e të na duan, nuk kemi aspak nevojë për të tjerë njerëz që nxjerrin anën më të keqe tonën me energjinë toksike të tyre. Kliko për më tepër rreth njerëzve që duhen shmangur.
Previous Post Next Post