Çfarë thotë Irida për gjendjen Shëndetësore

Iridologjia (që njihet ndryshe si iridodiagnosis ose iridiagnosis) është një alternativë teknike mjekimi, ku ithtarët e kësaj teknike pretendojnë se modelet, ngjyrat dhe karakteristika të tjera të iridës, mund të ekzaminohen për të përcaktuar informacione rreth shëndetit sistematik të pacientëve.

Irida është një dekor në formën e një membrane si unazë mbrapa corneas së syve, me një hapje rrethore (bebja) të rregullueshme në qendër.

Ithtarët e iridologjisë pretendojnë se irida e syrit mund të tregojë shumë rreth gjendjes emocionale, shpirtërore, mendore dhe fizike në lidhje me shëndetin e një personi. Praktikantët e iridologjisë e përdorin këtë praktikë si një mjet parandalues, si një sistem i hershëm paralajmërimi. Kjo praktikë mund të jetë e dobishme në vlerësimin e procesit shërues dhe zbulimin e shenjave që lidhen me shëndetin. Është bërë e zakontë për praktikuesit që të përdorin principet e iridologjisë për të përcaktuar gjendjen shëndetësore në një sërë fushash të shëndetit.

Principet bazike të iridologjisë janë:

- Irida është një zgjatim i trurit dhe konsiston në disa mijëra funde nervash.
- Çdo organ lidhet me iridën përmes sistemit nervorë.
- Çdo organ përfshin një pjesë të caktuar, qoftë në anën e djathtë apo të majtë të iridës së syrit.

- Aparenca fizike e iridës jep të dhëna për shëndetin e çdo organi.

Çfarë thotë irida për shëndetin tënd?

Irida është e përbërë nga një numër shumë i dendur vijash të drejta që zgjaten nga bebja në pjesën e jashtme të skajit të syrit. Kur këto vija marrin një hije të njëjtë me atë të drurit të fortë, besohet se vitaliteti dhe përtëritja të jenë të firta. Nëse këto vija janë të rralla dhe të pangjitura, besohet se shëndeti është i dobët.

Është gjithashtu e mundshme që këto vija shtrembërohen. Kur kjo ndodh, bëhet e zakontë që këto vija të ndahen më tej nga njëra tjetra. Njihen ndryshe si "shenjat", këto vija të shtrembëruara mund të tregojnë për një qarkullim të dobët të gjakut dhe dëmtime, ose shëndet të dobët të një organi të caktuar.

Ndryshimi i ngjyrës së iridës mund të tregojë probleme potenciale të shëndetit. Për shembull, ndryshimi i ngjyrës së vijave nga kafe në blu ose gri, tregon probleme të aparatit tretës, probleme me fshikëzën e tëmthit dhe me mëlçinë.

Kur ngjyra e iridës ndryshon nga kaltërore në të kafenjtë, ka të ngjarë që trupi të ketë alergji nga diçka. Njerëzit me alergji të trupit, të aparatit të frymëmarrjes dhe me probleme të aparatit tretës, zakonisht përjetojnë një ndryshim në ngjyrë.

Ndërsa "shenjat" brenda iridës mund të tregojnë se një organ është i irrituar, ndërsa shenjat gri ose të kafta mund të tregojnë se një organ ka nevojë për t'u përmirësuar apo ndonjë stimulim. Është e zakontë për organet e irrituara që të bëhen në mënyrë kronike të dobët, ku përgjatë kësaj kohe e bardha e iridës mund të marrë një hije ngjyrë gri. Besohet se sa më e errët të jetë pjesa gri, aq më të dobët të jenë edhe organet. Në të kundërt, kur një organ fillon të shërohet, ngjyra gri to të shndërrohet sërish në ngjyrën origjinale të zezë.

Ja disa nga gjetjet më të zakonshme të bëra nga iridologjia:

Reflekset e bebes së syrit: Mos kontraktimi i bebes kur ekspozohet në dritë mund të tregojë "përplasje" refleksesh, një sistem të mbi-stimuluar, ose dobësim të fshikëzës së tëmthit.

Unazat nervore: Mund të shfaqen rrathë me ngjyrë të bardhë në pjesën e jashtme të iridës. Shfaqja e këtyre rrathëve mund të tregojë irritim ose mbi-stimulim të sistemit nervorë.

Çngjyrosje të pjesës barkore të iridës: Kur është e shëndetshme, pjesa barkore e iridës është e padukshme. Ngjyrosja e kësaj pjese në ngjyrë të kafët mund të tregojë probleme me stomakun.

Çngjyrosja e pjesës gjarpëruese: Një pjesë gjarpëruese e iridës me ngjyrë të bardhë mund të tregojë inflamacion, ulçër ose irritim. Në këto raste, praktikantët duhet të shmangin disa produkte ushqimore, si glutenin, erëzat djegëse, ushqimet acidike dhe prodhimet e baxhos.

Unaza e jashtme me ngjyrë të bardhë: Një unazë e hollë ngjyrë të bardhë që shfaqet në pjesën e jashtme të iridës mund të tregojë marrje në sasi të mëdha të kripës. Këtu rekomandohet të shmanget sodiumi, të pihet sasi e madhe uji dhe të ushqyerit me produkte të pasura me potasiumi, magnezi dhe vitaminën D. Edhe një marrje e këtyre vitaminave është e pranueshme.

Irida e jashtme merr ngjyrë të errët: Ngjyra e errët e pjesës së jashtme të iridës mund të tregojë probleme me lëkurën. Me këtë simptomë lidhen edhe mushkëritë e dobëta apo problemet me veshkat.
Previous Post Next Post