Politikanët puthen në buzë në mes të Parlamentit të Spanjës

Pablo Iglesias, udhëheqësi i krahut të majtë "Podemos" të partive populiste, përqafoi Xavier Domenech, një anëtar i lëvizjes social të Katalonjës Procés Constituent, të entuziazmuar u puthën në buzë në mes të Parlamentit spanjoll. Kaq mjaftojë dhe mediat sociale vërshuan duke e shpërndarë këtë moment që siç e cilësojnë ata, "Beso Iglesias" ("beso" që do të thotë puthje).

BBC raporton se puthja duket të jetë një variant i puthjes "Vëllazërore Socialiste", në të cilën dy bashkëluftëtarë zakonisht përqafohen dhe puthen në të dyja faqet, siç ka ndodhur gjerësisht në Shqipëri mes Enver Hoxhës dhe kolegëve të tij.



Leonid Brezhnev, i Partisë Komuniste Ruse e ka popullarizuar këtë puthje në vitin 1979, kur puthi Erick Honecker, anëtar i Partisë Socialiste të Gjermanisë Lindore.
Politikanët puthen në buzë në mes të Parlamentit të Spanjës Politikanët puthen në buzë në mes të Parlamentit të Spanjës Reviewed by Marion Mardodaj on 3/06/2016 02:08:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.