107 Vjeçari që Konsumonte 3 litra verë çdo ditë

107 Vjeçari që Konsumonte 3 litra verë çdo ditë


Shumë njerëz zakonisht shihojnë një gotë verë të mirë me ushqim të shijshëm dhe kjo është e rekomandueshme për një shëndet të mirë, por një njëqindvjeçar e bëri zakon të konsumonte deri në 3 litra verë për çdo ditë.   

Kur Antonio García Docampo ndërroi jetë në moshën 107 vjeçarë, familja e tij thotë se ka qenë dashuria e tij për verën, ajo që ka kontribuar në jetëgjatësinë e tij.  

Docampo Garcia, në veriperëndim të Spanjës, kishte vreshtat e tij dhe biznesin e tij të verës, raporton gazeta lokale spanjolle "La Voz de Galicia". Ai pinte një gotë raki çdo mëngjes që e shoqëronte me ushqimin e mëngjesit, dhe për drekë dhe darkë pinte çdo ditë verë.

"Ai dhe unë mund të pinim deri në 200 litra në muaj," thotë djali Docampo Garcia, Manuel Docampo Lopez. Në qoftë se vreshti prodhohen 60.000 shishe në vit, ata do të mbanin për vete të paktën 3000 litra, thotë ai.

Me sa duket, njëqindvjeçar konsumonte vetëm verën e tij, e cila ishte pa kimikate. Docampo Garcia ishte gjithmonë ngurues në marrjen e ilaçeve dhe qëndroi shëndetshëm gjatë pjesës më të madhe të jetës së tij, deri sa së fundi u sëmur me pneumoni.

Kur konsumohet në sasi të moderuar, vera e kuqe ka disa përfitime shëndetësore. Sugjerohet se antioksidantët në verën e kuqe kontribuojnë në shëndet duke ndihmuar në uljen e nivelit të  kolesterolit të keq dhe mbrojtur nga sëmundjet e zemrës. Por është e rëndësishme të mbani mend se është sasia e moderuar, si me çdo gjë, që rekomandohet për të përftuar dobishmëritë optimale.

Kur vjen puna për të lavdëruar alkoolin për jetëgjatësi, Docampo Garcia është ndër kompanitë e mira. Njëqindvjeçarë të shumtë kanë thënë se alkoolit ishte sekreti i tyre për të jetuar kaq gjatë, qoftë kjo një gotë raki apo një gotë verë, siç thonë se pijnë binjaket më të vjetëra në botë.
Previous Post Next Post