3 Mite Shkatërruese për Jetën Sekusale të Meshkujve

 Supozimet shoqërore se si veprojnë meshkujt gjatë aktit seksual mund të dëmtojnë jetën e tyre më shumë nga çfarë mendohet.

Mite Shkatërruese për Jetën Sekusale të Meshkujve
Nga Jordan Gray

Shoh klientë mbi baza javore që mendojnë se për shkak se ndonjëherë nuk duan të bëjnë seks me partneret e tyre, kjo bën të ndihem më pak mashkullorë.

Nëse ua lëmë në dorë shoqërisë dhe mediave të na thonë se çfarë është normale për jetën tonë seksuale, të gjithë do dalim të humbur.

Ja tre mitet më të dëmshme rreth jetës seksuale të meshkujve:

1. Meshkujt dëshirojnë gjatë gjithë kohës të bëjnë seks

Kjo është një ndër mitet më shkatrrimtare, ku meshkujt pikturohen sikur të jenë të gatshëm 24 orë në ditë për të kryer marrëdhënje.

Degëzimi negativ i këtij besimi është i dhimbshëm...

Meshkujt ndihen jo burrërrorë kur nuk duan të kryejnë marrëdhënje, si do t'i donin partneret e tyre...

Femrat mund të ndihen sikur ka diçka që nuk shkon me partnerin, kur ky nuk dëshiron të kryejë marrëdhënje (Mbi të gjitha, nëse ky është kaq i çmendur për seks, përse nuk është i gatshëm tani, me mua?)...

Dhe të dy palët përfundojnë në marrëdhënje më shpejt se normalisht, sepse mendojnë "Ok, kjo është gjëja e duhur që duhet të bëj, derisa të tjerët mendojnë se jam kaq i çmendur  pas seksit."

Duke i mëshuar kësaj qasjeje, ne i largojmë njerëzit nga nxitjet e vërteta të tyre seksuale dhe nga ndërgjegjja trupore.

Kam pasur një numër të madh klientësh që u ndjenin tepër në faj sepse ose nuk iu përgjigjnin kërkesave seksuale të partnerit kur nuk ishin në humor, ose kryenin marrëdhënje megjithëse nuk e dëshironin një gjë të tillë.

Kështu djema, nëse nuk e ndjeni të bëni seks, apo doni të flini për disa javë apo muaj me dikë sepse nuk ndjeheni të gatshëm...kjo është e lejueshme.

Merrni vendimin tuaj, kështu që e dini çfarë dëshironi në mënyrë që të ndiheni të lumtur. Qoftë kjo seks gjatë gjithë kohës, rrallë apo asnjëherë...vendimi duhet të jetë gjithmonë i juaji.

2. Emocionet dhe seksi janë të ndara tek meshkujt

Shumë njerëz mendojnë se për meshkujt, seksi është thjeshtë seks. Më kanë pyetur disa nga mikeshat e mija më të ngushta se "A do të thotë diçka seksi për meshkujt?"

Besimi se meshkujt janë më pak emocional dhe se ndihen më pak të tërhequr gjatë seksit, përbën bazën e çoroditjes për të mos ditur se nga të fillohet.

Derisa është diçka e vështirë të studiohet, nuk ekzistojnë prova bindëse se meshkujt janë më të larguar emocionalsiht gjatë seksit në krahasim me femrat.

Por një nga gjërat më surprizuese që mësova duke qenë instruktor marrëdhënjesh për meshkujt ishte prania e madhe e koncepit se "Nëse nuk kam një lidhje emocionale me një femër që kryej marrëdhënje, më mirë të largohem". Dhe sigurisht që ndoshta meshkujt e lexuar kanë një inteligjencë më të madhe emocionale se pjesa tjetër e popullsisë...por gjatë viteve të fundit kam punuar me një mashkull të vetëm i cili e ndjente krejtësisht se seksi nuk kishte lidhje me emocionet.

Kam njohur mehshkuj që u dashuronin pas një vajze pasi kanë fjetur vetëm një herë me të, kam njohur meshkuj që kanë qarë pas një marrëdhënjeje, dhe disa dhjetëra të tjerë që kanë refzuar dhjetëra partnere të mundshme seksuale për faktin e thjeshtë se nuk ndjenin mjaftueshëm tërheqje fizike.

Meshkujt mund të jenë më pak emocional në disa mënyra apo i tregojnë ndryshe ndjenjat e tyre, por për meshkujt dhe të gjithë njerëzit, seksi është sigurisht një akt që mund të përmbushet plotësisht kur shoqërohet me një lidhje të shëndoshë emocionale me partneren.

3. E dhëna pas seksit nuk është diçka e vërtetë

Shumë njerëz besojnë se e dhëna pas seksit nuk është e vërtetë...dhe nëse do ishte e vërtetë, atëherë çdo mashkull në planet do të pikëllohej nga ky fakt.

Duke qenë një sëmundje relativisht e re (që në fakt teknikisht nuk përbën zyrtarisht një çrregullim derisa nuk është listuar në manualet statistikore të llojeve të çrregullimeve mendore) është shqyrtuar jashtëzakonisht nga e tërë shoqëria.

Janë kryer shumë divorce të njerëzve të famshëm gjatë viteve të fundit që thonin se e dhëna pas seksit ishte shkaku kryesorë i ndjarjes. Dhe ndërsa media tallet me gjëra të tipit "Në rregull... ti dëshiron shumë seks, dhe ky është një problem? Bëj një pushim njëherë", e dhëna pas seksit është një çrregullim i vërtetë që prek jetët e shumë meshkujve dhe femrave në mbarë botën.

E dhëna pas seksit, si të gjitha çrregullimet e tjera, është një mekanizën që tregon se  dikush ka një plagë të thellë emocionale që duhet ta zgjidhë. Ndërsa plaga e pavetëdijshme emocionale është ndjenja e turpit apo fyerjes që nga koha e fëmijërisë, një vajzë e fëmijërisë të cilën e dëshirojnë akoma, apo një nevojë në rritje për të vizituar punëtoret e seksit apo për të parë filma pornografik.

Duke e mbajtur këtë gjë të fshehur dhe duke e menduar si turp ekzistencën e saj, ne vetëm sa i bëjmë më tepër dëm atyre që vuajnë, duke i bërë të ndihen gabim edhe kur mendojnë normlisht në lidhje me emocionet e tyre.
Previous Post Next Post